Ansu Fati loukkaantui torstai-iltana San Mamésilla ja tuoreimpien tietojen mukaan Barcelonan lääkärit haluavat hänen menevän leikkaukseen.

Lihasvammasta kärsivä Fati olisi 3-4 kuukautta sivussa pelikentiltä, jos osapuolet päätyvät operaatioon.

Barcelonan päävalmentaja Xavi on luonnollisesti pettynyt, kun Fatin kaltainen avainpelaaja joutuu taas sivuun pelikentiltä. Fati on pelannut tällä kaudella vain kymmenessä ottelussa erilaisten vammojen vuoksi.

Osapuolet tapaavat maanantaina, jolloin tehdään päätös mahdollisesta leikkauksesta.

– Ansu on hyvin pettynyt. Tämä on vaikea tilanne. Meillä on maanantaina uusi tapaaminen, jossa katsotaan, mitä teemme vamman suhteen. Meillä oli juuri tapaaminen Fatin perheen kanssa. Tilanne on vaikea, koska kyseessä on vamman uusiutuminen. Yritämme tehdä yksityiskohtaisen suunnitelman sen eteen, että hän palautuisi sataprosenttiseen kuntoon, eikä loukkaantuisi enää koskaan.

– En ole lääkäri. Se on selvää, mutta meidän on saatava Fati kuntoutumaan myös henkisesti. Hänen pitää unohtaa loukkaantumiset ja keskittyä tarkkaan suunnitelmaan, jonka avulla hän ei loukkaantuisi enää ikinä. Annamme hänelle tukemme. Tarvitsemme Ansua. Menetimme loistavan pelaajan sairastuvalle.

– Maanantaina päätämme, mitä teemme. Ansulla on paljon sananvaltaa ja nyt meillä on myös parhaat mahdolliset lääkärit. On tärkeää luottaa heihin. Olemme tietenkin pettyneitä ja surullisia, koska olemme yrittäneet pitää hänestä paljon huolta, mutta hän loukkaantui silti. Se kuuluu jalkapalloon. Kärsimme avainpelaajien loukkaantumisista. Tämä on vakavaa, koska Fati on kentällä eron tekevä pelaaja, joka kykenee maalintekoon.