Real Madrid selvitti tiensä niukasti Copa del Reyn neljännesvälieristä jatkoon torstain avausottelussa. Viimeisestä jatkopaikasta iltaottelussa taistelivat Athletic Bilbao ja Barcelona.

San Mamésilla kamppailuun otettiin varsinainen lentävä lähtö. Kotijoukkueen kapteeni ja elävä legenda Iker Muniain luikahti Barcelonan puolustuslinjan ulottumattomiin. Pallo keskityksestä verkkoon ja kotiyleisön juhlat pääsivät alkamaan jo toisella minuutilla. Lehtereillä oli torstaina 37 287 katsojaa.

Kauaa ei kekkerit tällä kertaa kestäneet. Reilua varttia myöhemmin pallo löysi tiensä ohi nuoren maalivahdin Julen Agirrezabala. Osumasta vastasi Manchester Citystä saapunut jättihankinta Ferran Torres. Espanjalaistähdelle osuma oli ensimmäinen Barcelonan nutussa.

Se oli käytännössä Blaugranan ensimmäinen todellinen tilanne ja lopulta myös sellaiseksi avausjaksolla jäikin.

Kotijoukkue Athletic oli torstaina hallitsevampi ja vaarallisempi osapuoli. Marc-André ter Stegen katalonialaisten maalilla torjui muutaman kerran fantastisesti ja piti Barcelonan pelissä mukana.

Xavi alkoi kentän laidalla turhautumaan tilanteeseen ja päätti tunnin kohdalla hakea muutosta kahdella vaihdolla. Ansu Fati ja Frenkie de Jong kirmasivat kentälle ja heille tilaa tekivät Ferran Jutglà ja Gavi.

Barcelona oli totuttuun tapaan pitänyt palloa muutenkin valtaosan ottelusta, mutta näennäinen pallonhallinta ja pelivälineen hidas liikuttelu eivät olleet luoneet käytännössä mitään.

Vaihtojen myötä myös Blaugranan peliin tuli uutta puhtia. Peli eteni korostetummin ylöspäin.

Athletic pelasi kuitenkin älykkäästi ja kontrasi riistojen jälkeen erittäin suoraviivaisesti. Kotijoukkue pyrki usein suoraan ohittamaan vähintään yhden linjan, jotta pääsisi haastaman mahdollisimman heikosti organisoituneen Barcelona-linjan.

Lopulta Íñigo Martínez räjäytti San Mamésin. 30-vuotias puolustaja vei Athleticin 2-1-johtoon vain muutama minuutti ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Erotuomari José Luis Munuera Montero viittoi, että tilanne tarkistetaan VAR-kopista. Syynä oli mahdollinen paitsio, mutta maali jäi voimaan ja Athletic tarrasi jatkopaikkaan.

Barcelona oli kuitenkin toista mieltä. Athletic pelasi jo selvästi aikaa, kun Pedri pääsi varkain synkentämään kotiyleisön tunnelmat. Kokenut kettu Dani Alves oli järjestelemässä osumaa.

Jatko-otteluun edettiin myös Bilbaossa.

Aivan ensimmäisen viisitoistaminuuttisen lopulla kotijoukkueen pelaajat viittoivat erittäin vahvasti Barcelonan syyllistyneen käsivirheeseen omassa boxissaan.

Montero ei asiaan puuttunut ja peli jatkui seuraavaan katkoon asti. Tuolloin erotuomari näytti jälleen, että tilanne tarkistetaan nauhalta.

Lopputulos oli vieraiden kannalta säälimätön. Pallo pilkulle ja pallon taakse Muniain.

Kapteeni ei erehtynyt ja Athletic tarrasi jälleen jatkopaikkaan kiinni.

Barcelonakin laittoi pian pallon verkkoon, mutta tämä tilanne liputettiin paitsioksi.

Kotijoukkue voittaa ja pudottaa katalonialaiset jatkosta.