Barcelona on sopinut brasilialaisseura Santosin kanssa, että sillä on etuosto-oikeus Santosin kahteen nuoreen lupaukseen. Nämä pelaajat ovat 18-vuotias toppari Kaiky sekä 17-vuotias oikea laitahyökkääjä Ângelo Gabriel.

Molemmat vuonna 2004 syntyneet pelaajat pelaavat jo säännöllisesti Santosin edustusjoukkueessa sekä juniorimaajoukkueessa. Transfermarkt arvioi Kaikyn markkina-arvoksi 8 miljoonaa euroa ja Ângelon arvoksi 10 miljoonaa euroa.

Santos suostui etuosto-oikeuteen sillä ehdolla, että Barcelona vetää takaisin siitä FIFA:lle tekemänsä valituksen. Barcelona oli vaatinut Santosilta kolmen miljoonan euron korvausta sopimusrikkomuksesta.

Kaikki lähtee liikkeelle toukokuusta 2013. Kun Barcelona sopi Santosin kanssa Neymarin siirrosta, sopi se osana kaupankäyntiä samalla kolmen nuoren Santosin pelaajan etuosto-oikeudesta 7,9 miljoonan euron ennakkomaksua vastaan. Yksi noista kolmesta oli Gabigol, joka mättää nykyisin maaleja Flamengossa ja Brasilian maajoukkueessa.

Heinäkuussa 2016 Barcelonan silloinen tekninen johtaja Robert Fernández matkusti Brasiliaan tarkkailemaan Gabigolia (ja Gabriel Jesusta). Gabigol ei läpäissyt tuolloin Fernándezin seulaa, mutta se ei silti vapauttanut Santosia sopimuksesta, että sen pitäisi ilmoittaa Barcelonalle, mikäli aikoisi myydä Gabigolin.

Elokuussa 2016 Santos myi Gabigolin Internazionaleen 30 miljoonalla eurolla, eikä Barcelonan etuosto-oikeus – tai mahdollisuus vastata tarjoukseen – näin ollen toteutunut. Koska Barcelonan ja Santosin välit olivat muutenkin tulehtuneita Neymarin siirtoon liittyneiden epäselvyyksien vuoksi, Barcelona päätti valittaa Santosista FIFA:lle sopimusrikkomuksen takia.

Enää Santos ei voinut tehdä tehtyä tekemättömäksi. Se on myös pahoissa veloissa eikä kolmen miljoonan euron tilittäminen Barcelonalle houkuttanut (jos oli mahdollista ylipäätään). Niinpä Santos suostui kuittamaan velan Barcelonalle kahden huippulupauksen etuosto-oikeudella – pelättyään FIFA:n langettavan sille siirtokiellon.

Lähde: Sport