Atléticon surkea talvi sai jatkoa keskiviikkona San Sebastiánissa, kun Real Sociedad pudotti hallitsevan La Liga -mestarin Copasta maalein 2-0.

Atléticolle viimeinen viikko on ollut suorastaan surkea, sillä viikko sitten Athletic pudotti Atléticon Supercopan välierissä 2-1.

Merkittävien loukkaantumisongelmien kanssa San Sebastiániin matkannut Atlético lähti otteluun varsin kapealla miehistöllä.

Kerrassaan kammottavaa kautta pelaavat Felipe ja Mario Hermoso aloittivat toppariparina, sillä Stefan Savic on loukkaantuneena ja Josema Giménez pelikiellossa. Sime Vrsaljko aloitti oikeana laitapuolustajana, koska Atlético ei ole hankkinut korvaajaa Kieran Trippierille. Myös Geoffrey Kondogbia, Marcos Llorente ja Antoine Griezmann olivat sivussa loukkaantumisten vuoksi.

Real Sociedad iski ottelun avausmaalin puolen tunnin kohdalla. Adnan Januzaj puski pallon tolppaan, josta se kimposi maaliin. 1-0. Hetkeä aiemmin Yannick Carrasco oli niin ikään saanut pallon tolppaan.

Ottelu ratkesi toisen jakson alussa. Pallo pelattiin Felipelle, joka menetti sen isäntien prässin seurauksena ja Alexander Sørloth pääsi läpiajoon. Varma sijoitus takakulmaan ja Real Sociedad kahden maalin etumatkalle.

Diego Simeone otti toisen jakson alussa Luis Suárezin, Matheus Cunhan ja Thomas Lemarin kentälle, mutta kolmikko ei tuonut mitään lisää Atléticon peliin. Suárez syötti kertaalleen Cunhan läpi, mutta brasilialaisen yritys pysähtyi Álex Remiroon.