Real Madrid lanseerasi hehkeine ja karismaattisine multimiljoonahankintoineen taannoin jalkapallomaailmaan käsitteen ”galacticot”. Nyt La Ligassa sarjapaikastaan taisteleva toinen madridilaisseura Getafe tekee oman kokoluokkansa ”galactico-hankintoja”, sillä se tiedotti maanantaina jo kolmannesta sen mittapuulla varsin nimekkäästä hankinnasta.

Getafen tuorein vahvistus on keskikenttäpelaaja Óscar Rodríguez, jonka se lainasi loppukauden ajaksi Sevillasta. 23-vuotias Rodríguez on jäänyt Sevillassa tällä kaudella varsin pieneen rooliin. Hän on pelannut 11 La Liga -ottelussa 413 minuutia ja Mestarien liigassa lisäsi 22 minuuttia.

Kaikkiaan Rodríguezilla on La Ligasta jo 92 ottelun kokemus. Niissä hän on tehnyt 13 maalia. Valtaosan peleistä Rodríguez pelasi Leganésissa, jossa hän oli lainalla kasvattajaseurastaan Real Madridista. Sevillaan Rodríguez siirtyi Madridista kesällä 2020 yhteensä 13,5 miljoonan euron siirtosummalla. Hän pelasi syksyllä 2020 myös kaksi A-maaottelua Espanjan Nations League -otteluissa.

Getafe C.F.

@GetafeCF
📢 COMUNICADO OFICIAL | Óscar Rodríguez

Jo aiemmin Getafe oli vahvistanut rivejään toisella Real Madrid -kasvatilla Borja Mayoralilla sekä Gonzalo Villarilla. Tämän kaksikon Getafe lainasi AS Romasta. Mayoral pelaa hyökkääjänä ja Villar Rodríguezin tavoin keskikentällä.

Getafe on La Ligassa sijalla 17 saatuaan 20 ottelusta 18 pistettä. Putoamisviivan alla majaileva Alavés vaanii vain pisteen päässä. Ei ole ihme, että vahvistuksia on haalittu erityisesti hyökkäyspäähän ja keskikentälle, sillä Getafe on ollut 13 maalillaan sarjan tehottomin joukkue. Sen päästettyjen maalien määrä 21 on sen sijaan (jaetulla sijalla) sarjan neljänneksi pienin. Vähemmän maaleja omiin ovat päästäneet vain Sevilla, Athletic Bilbao ja Real Madrid.