La Ligan joukkueet pitivät pintansa tänään lauantaina pelatuissa Copa del Reyn otteluissa.

Mallorca kukisti Espanyolin 2-1, Cadiz kaatoi rangaistuspotkukilpailun jälkeen Gijonin ja Rayo Vallecano nappasi jatkopaikan 2-1-vierasvoitolla Gironasta.

Gijon-Cadiz ja Girona-Vallecano otteluissa yllätykset olivat lähellä, mutta kuivuivat lopulta kokoon.

La Liga 2:sessa pelaava Gijon hallitsi kenttätapahtumia kotiottelussaan Cadizia vastaan – ainoastaan maalit jäivät uupumaan. Maalittoman 120-minuuttisen jälkeen ammuttiin rangaistuspotkuja, joissa Cadizilta osui kaikki neljä laukojaa, Gijonilta ainoastaan kaksi.

Girona puolestaan kiusasi loistavaa kautta pelaavaa Vallecanoa oikein urakalla. Joukkue johti ottelua aina avausjakson lisäajalle saakka, kunnes Sergi Guardiola toi Vallecanon tasoihin. Sama herra viimeisteli myös ottelun voittomaalin toisella puoliajalla.

Copa del Reyn puolivälieräjoukkueista on nyt selvillä kolme, loput viisi ratkeaa tulevien päivien aikana, kun neljännesvälierävaihe pelataan päätökseen.