La Ligassa toiseksi viimeisenä oleva Cádiz päätti tehdä tiistaina kovan ratkaisun ja erotti tehtävästään päävalmentajansa Álvaro Cerveran. Cervera ehti valmentaa Cádizia lähes kuusi vuotta ja hän nosti joukkueen pääsarjatasolle. Hän oli kannattajien keskuudessa erittäin pidetty valmentaja, jota pidetään myös Cádizin koko seurahistorian parhaana valmentajana. Tätä väitettä tukevat myös tilastot.

Vaikka Cádiz taistelee putoamista vastaan, oli potkuilmoitus monille seuran faneille kova paikka. Jo tiistaina monet kannattajat vaativat äänekkäästi Cádizin puheenjohtajan Manuel Vizcaínon eroa. Raikuvat ”eroa” -huudot kuuluivat aina siihen lehdistösaliin saakka, jossa Vizcaíno kertoi medialle Cerveran potkuista.

Keskiviikkona Álvaro Cervera itse astui lehdistön eteen Nuevo Mirandilla -stadionilla. Paikalle oli nytkin tullut yli 200 Cádizin fania, jotka osoittivat jälleen äänekkäästi suosiotaan valmentajalle. Kannattajat hurrasivat, taputtivat ja lauloivat Cerveran nimeä, kun Cervera poistui stadionilta ja käveli kohti parkkipaikkaa. Fanit toivoivat Cádiziin Cerveran mukaan nimettävää katua tai nimikkosisäänkäyntiä stadionille. Sekä Cerveralta että hänen kanssaan seurasta poistuneelta kakkosvalmentaja Roberto Pereralta pyydettiin nimikirjoituksia.

Juttu jatkuu twiittien jälkeen.

El Golazo de Gol

@ElGolazoDeGol
😯 ¡ESPECTACULAR! 😯

👏 Así ha sido la despedida de Álvaro Cervera por la afición del @Cadiz_CF

📺 A las 14h en el #Golazo, @FranCamposv90 nos enseña todas las imágenes

Andrew Miller

@AndrewMillerNBA
Cádiz fans haven’t forgotten what Álvaro Cervera has done for the club.

I don’t remember ever seeing a huge army of people showing up to bid a manager farewell following his dismissal.

What a send off 👏🏼

Harvemmin potkut saaneelle valmentajalle annetaan näin tunteikkaat ja kiitolliset jäähyväiset. Cádiz-fanit eivät kuitenkaan unohda, että ”Gafa” Cervera nosti seuran 3. sarjaportaalta La Ligaan, piti sen pienillä resursseilla pääsarjassa ja johdatti Cádizin voittoihin sekä Real Madridista että Barcelonasta. Nyt vaisu kauden ensipuolikas sai seurajohdon kuitenkin painamaan paniikkinappulaa.

Cervera oli saamastaan vastaanotosta erittäin kiitollinen.

– Olen nähnyt samanlaisia tilanteita, olipa kyseessä valmentajan tervetuliaaksi toivottaminen tai hyvästit. Olen aina nähnyt, kuinka he lukevat paperinsa ja lähtevät. Tämä ei ole hetki toimia niin. Olen kirjoittanut asioita ylös, jotten unohtaisi mitään, mutta sanoman täytyy lähteä sisältä. Niin tässä kaupungissa on aina toimittu, Cervera totesi pressinsä aluksi.

– En ollut ikinä 50 vuoden aikana osannut kuvitella, että löytäisin värit, jotka saavat minut ajattelemaan elämästä eri tavalla. Tämä on surullinen päivä, mutta ei katumuksen, vaan kiitollisuuden. Lähden nostamatta meteliä, aivan kuten tulinkin. Tiesin tästä kaudesta tulevan hankala. Toinen kausi on aina hankalampi.

Cervera sai tietää potkuistaan tiistaiaamuna, mutta tieto oli vuotanut jo etukäteen, sillä hän alkoi saada tukiviestejä potkujensa takia jo edellisiltana. Katkera hän ei silti ollut.

– Jokainen tekee asiat siten, kuten uskoo, että ne pitääkin tehdä. Jokaisella on oma tyylinsä.

– Olen valmentaja, ja joukkueen tilastot ovat hyvin kehnot. Tiedän, että jalkapallossa katsotaan ensimmäisenä vaihtopenkkiä. Niin se menee, ja se on normaalia.

– Nyt poistun ovesta ja olen menneisyyttä. Cádiz tulee aina olemaan joukkueeni. Minua tullaan näkemään täällä jatkossakin, sillä tämä on ollut kotipaikkani muutaman vuoden ajan.

Cervera syntyi Afrikassa Päiväntasaajan Guineassa, jossa hänen vanhempansa tuolloin työskentelivät. Hän kasvoi Teneriffalla, ja edusti pelaajaurallaan pisimpään Mallorcaa. Ennen Cádizia Cervera oli valmentanut pisimpään Tenerifeä. Hänen seuraajakseen nimitettiin jo keskiviikkona Sergio González, jolle Cervera lupasi tukensa.

– En ole puhunut hänen kanssaan, mutta jos hän soittaa minulle, se sopii minulle hyvin. Ihmiset tukevat kyllä joukkuettaan valmentajasta riippumatta, Cervera uskoi.

– Olin sanonut, etten lähtisi Cádizista koskaan, vaan minulle pitäisi antaa potkut. Niin on nyt käynyt. En suunnitellut itse seurasta lähtöäni.

Lähde: AS