Barcelonan kausi on ollut hyvin vaikea.

Seura on La Ligassa viidentenä ja jäi Mestarien liigan lohkossa kolmanneksi, jonka vuosi Barcelona osallistuu Eurooppa-liigan pudotuspeleihin helmi-maaliskuussa. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastaan asettuu Napoli.

El Larguero haastatteli maanantai-iltana Getafe-luotsi Quique Sánchez Floresia, joka kertoi oman mielipiteensä Barcelonan poikkeuksellisesta tilanteesta.

Getafeen kesken kauden saapunut ja hienoa työtä tehnyt Sánchez Flores pitäisi neljän joukkoon selviytymistä hienona suorituksena. Valmentaja kummasteli ääneen Barcelonan viime vuosien taaperrusta etenkin seurajohdon puolella.

– Xavin on tehtävä paljon töitä. Jos hän saa Barcelonan neljän parhaan joukkoon, olisi se kova saavutus. Barcelona on suuri seura ja heillä on käynnissä historiallinen uudelleenrakennusprojekti. Barcelonaa on johdettu uskomattoman kummallisella ja oudolla tavalla. Nyt he ovat sen vuoksi haastavassa tilanteessa.

Sánchez Flores odottaa Barcelonan palaavan huipulle, mutta ei ihan lähitulevaisuudessa.

– He joutuvat uusimaan pitkälti koko joukkueen. He ovat uusineet seurajohdon, puheenjohtajan ja valmentajan. Barcelona palaa huipulle, mutta se ottaa aikaa. En usko heidän taistelevan tällä kaudella La Ligan mestaruudesta, mutta kunnioitan heitä valtavasti.