FC Barcelonan pelaajatilanne on juuri tällä hetkellä karmea. Loukkaantuneiden kirjoissa on puolen tusinaa pelaajia, ja nyt myös koronavirus piinaa joukkuetta. Positiivisen testituloksen on antanut kuluvan viikon aikana jo kymmenen pelaajaa.

Lähes 20 pelaajan poissaoloista huolimatta La Ligan säännöt pakottavat Barcelonan pelaamaan sunnuntaina vierasottelun Mallorcaa vastaan. Sääntökirjan mukaan ottelu perutaan vasta siinä tapauksessa, jos joukkueella on käytössään alle viisi edustusjoukkueen pelaajaa. Barcelonalla on käytössä kymmenen, joista kolme on maalivahteja.

Barcelonan päävalmentaja Xavi on täysin pöyristynyt siitä, että La Liga ei suostunut siirtämään ottelua. Seuralegenda on näin ollen pakotettu turvautumaan Barcelona B:n pelaajiin.

– Meiltä puuttuu 17 pelaajaa, joten meidän on käännyttävä B-joukkueen puoleen. Mutta menemme sinne voittamaan pelin, Xavi kertoi lehdistötilaisuudessa.

– Olen huolissani. Minusta tuntuu hullulta, että La Liga ei peru ottelua. Ei ole mitään järkeä pelata. Olemme äärirajoilla. Terveen järjen olisi pitänyt voittaa.

– Säännöt ovat erittäin tiukat. Mallorca on samanlaisessa tilanteessa, joskaan ei niin vakavassa tilanteessa. Se on kaoottista, mutta menemme sinne kolmen pisteen takia.

Mallorcan ja Barcelonan välinen La Ligan ottelu pelataan huomenna sunnuntaina kello 22:00 alkaen.