Kerroimme torstaiaamuna, että Barcelonan palkkakuningas Philippe Coutinho on hyväksynyt Barcan näkökannan sekä sen, että hänen oman uransa kannalta on parasta suostua siirtoon pois Barcelonasta tammikuussa. Aiemmin Coutinho on ollut haluton siirtoon, mutta nyt mieli vaikuttaa muuttuneen.

Coutinhoa on viety huhuissa ennen kaikkea useisiin Valioliigan seuroihin, mutta Sport nostaa esiin mahdollisuuden, että eurooppalaisseurat jäisivätkin nuolemaan näppejään. Vastikään portugalilaisen Paulo Sousan uudeksi valmentajakseen palkannut Flamengo on lehden mukaan hyvin kiinnostunut lainaamaan Coutinhon. Laina kestäisi ainakin kevään 2022, mutta sitä saatettaisiin jatkaa vuoden 2022 loppuun, kuten Flamengo toivoisi.

Ensi kesänä 30 vuotta täyttävä Coutinho tiedostaa, että hän tarvitsee säännöllistä peliaikaa ja kunnollisen vastuuroolin päästäkseen mukaan Brasilian MM-kisajoukkueeseen ensi marraskuussa. Flamengossa hän olisi vääjäämättä johtava pelaaja ja Brasilian silmäätekevien tarkkailun alla.

Flamengo ei kuitenkaan olisi valmis maksamaan Coutinhon koko palkkaa – aivan kuten eivät olisi monet hänestä kiinnostuneet eurooppalaisetkaan seurat. Brasilian taloustilanne on yleisesti laskusuhdanteessa, mutta Flamengo olisi kuitenkin valmis maksamaan Coutinhon palkasta noin kolmen miljoonan euron osuuden. Sekin helpottaisi Barcelonaa rekisteröimään tuoreen hankinnan Ferran Torresin.

Voi olla, että Barca toivoisi lisäksi Coutinhon suostuvan palkanalennukseen, jotta operaatio onnistuisi. Coutinhoa itseään on paluu kotimaahansa ja kotikaupunkiinsa Rio de Janeiroon lyhyeksi ajaksi alkanut houkuttaa. Flamengossa pelaa lisäksi kolme muutakin Brasiian maajoukkuepelaajaa (Rodrigo Caio, Éverton Ribeiro ja Gabigol), joten seurasta voisi hyvin yltää jatkossakin myös Selecaoon.

Coutinhon agenteilla on erinomaiset suhteet Flamengon seurajohtoon, ja osapuolet ovat toteuttaneet viime vuosina useita pelaajasiirtoja. Flamengon, Barcelonan ja Coutinhon edustajien odotetaan neuvottelevan siirrosta lähipäivinä. Flamengo haluaisi Coutinhon riveihinsä jo pian, sillä seuran harjoituskausi ennen uutta kautta alkaa 10. tammikuuta.

Sportin mukaan myös toinen brasilialaisseura Palmeiras on Coutinhosta kiinnostunut, mutta siirtoa Flamengoon pidetään todennäköisempänä, muun muassa Flamengon huomattavasti hyökkäävämmän pelitavan vuoksi.

Coutinhon sopimus Barcelonan kanssa ulottuu kesään 2023.