Atlético Baleares oli yksi otsikoihin nousseista joukkueista marras-joulukuun vaihteessa pelatulla Copa del Reyn ensimmäisellä kierroksella. Kolmannen sarjatason Baleares oli jo lähellä pudota jatkosta saman sarjatason Calahorraa vastaan, mutta Balearesin maalivahti Xavi Ginard tasoitti ottelun lisäajan 4. minuutin puskumaalillaan. Lopulta Baleares eteni jatkoon rankkarikisan kautta.

Torstaina Mallorcalta kotoisin olevan Atlético Balearesin uroteot saivat jatkoa, sillä nyt se pudotti cupista La Liga -seura Getafen. Ottelusta tuli Balearesin näytös, sillä sen voittolukemat kirjattiin taululle peräti maalein 5-0. Getafe ei saanut ottelussa mitään aikaan, sillä pallonhallinta oli Balearesilla, maalintekoyritykset kirjattiin Balearesin hyväksi 16-3 ja laukaukset kohti maalia 5-0.

Balearesin tehtävää helpotti se, että Getafen toppari Erick Cabaco ajettiin 32. minuutilla suoralla punaisella ulos. Baleares johti tuolloin peliä 1-0. Alivoimakaan ei silti yksin selitä tämän tason romahdusta kaksi sarjaporrasta alempana pelaavaa seuraa vastaan. Balearesin viidestä maalista kolme merkittiin joukkueen topparien nimiin, kapteeni Pedro Orfilan onnistuttua kahdesti. Getafe putosi cupista nyt kolmantena vuonna peräkkäin Segunda B:n seuraa vastaan.

GRADA B pro

@GradaBpro
Acabó haciendo la ola el Estadi Balear y es que el @atleticbalears ganó 5-0 a todo un @GetafeCF de #LaLigaSantander

🖐️Manita que catapulta al equipo a la siguiente ronda de la #CopaDelRey . Espectacular.

📽️ @SERdepbaleares

Toinenkin pääsarjaseura putosi torstaina jatkosta, sillä Granada hävisi vieraissa neljännen sarjatason Atlético Mancha Realille 0-1. Ainoan maalin teki José Enrique 21. minuutilla. Atlético Mancha Realin maalivahti Fernando López torjui pelissä yhdeksän kertaa.

Koville omissa otteluissaan joutuivat myös Valencia ja Real Betis, mutta molemmat lunastivat jatkopaikan jatkoajan jälkeen, Valencia Arenteiron ja Betis CF Talaveran vieraana.

Cupin 3. kierroksella on mukana 32 joukkuetta, joista tasan puolet on La Liga -joukkueita. Getafen ja Granadan lisäksi jatkosta putosivat toisella kierroksella Levante ja Alavés. Koska arvonta on tässä vaiheessa edelleen arvontakorein painotettu, ei La Liga -joukkueiden keskinäisiä vielä tässä vaiheessa nähdä, vaan jokainen pääsarjaseura kohtaa kolmannella kierroksella alemman sarjatason joukkueen vieraskentällä.

Mukaan tulevat tässä vaiheessa myös Copa del Reyn osallistujajoukkueet Barcelona, Real Madrid, Atlético Madrid ja Athletic Bilbao. Ne ovat omassa arvontakorissaan ja saavat siten automaattisesti vastaansa alimpien mahdollisten sarjatasojen joukkueet.

Neljänneltä sarjatasolta on mukana vain Atlético Mancha Real, jonka pikkustadionille tulee siis seuraavaksi varmuudella joku jättiläinen.

– Luulemme, että Barcelona on juuri nyt helpompi pudottaa, mutta haluamme Real Madridin, Mancha Realin maalivahti Fernando ”Lopito” López kommentoi El Chringuiton haastattelussa.

El Chiringuito TV

@elchiringuitotv
😳"Creemos que el BARÇA es más FÁCIL de ELIMINAR, pero QUEREMOS al R. MADRID"😳

🗣️Lopito, portero del @atmanchareal , nos lo cuenta en directo en #ChiringuitoCopa

Kolmatta sarjaporrasta edustavat Atlético Baleares, Alcoyano, Lineares ja Rayo Majadahonda. Atlético Balearesin Getafe-ottelu oli sen ensimmäinen peli pääsarjaseuraa vastaan 35 vuoteen. Pian edessä on siis jo toinen.

Segundasta seuroja on tässä vaiheessa mukana 11.

Cupin 3. kierroksen otteluparit arvotaan perjantaina kello 13.30 Suomen aikaa. Ottelujen runkopäivä on 5. tammikuuta.