FC Barcelona nousi vaihteeksi otsikoihin kentän ulkopuolisten asioiden vuoksi, kun julkisuuteen tuli tietoja seuran entiseen juniorijoukkueiden koordinaattoriin Albert Benaigesiin kohdistuvista vakavista hyväksikäyttöepäilyistä. Benaigesiin epäillään käyttäneen seksuaalisesti hyväkseen ainakin noin 60 alaikäistä tyttöä ja poikaa 1980- ja 1990-luvuilla.

Benaiges lähti seurasta vuonna 2011, mutta palasi takaisin tämän vuoden huhtikuussa Joan Laportan palattua Barcelonan puheenjohtajaksi. Aika seurassa jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä nyt Katalonian poliisi Los Mossos d’Esquadra tutkii Benaigesia vastaan tehtyjä rikosilmoituksia hyväksikäyttörikoksesta epäiltynä.

Barcelonan puheenjohtaja Laportalta pyydettiin kommentteja Benaigesin tapaukseen liittyen, kun hän saapui lauantai-iltana Pamplonaan Barcelonan Osasuna-vieraspeliä varten. Laporta oli kommenteissaan samaan aikaan tuomitseva ja varovainen.

– Emme tietenkään olisi palkanneet häntä, jos olisimme tienneet asiasta, Laporta sanoi vakavaan sävyyn medialle.

– Kyseinen herra lähti Barcasta henkilökohtaisista syistä. Me keräämme tietoa kaikesta uutisissa esillä olevasta ja kun olemme tietoisia kaikesta, otamme virallisesti kantaa.

Samassa yhteydessä Laporta korosti, että vakavasta rikoksesta on epäiltynä Benaiges yksityishenkilönä, eikä Barcelona ole syytettyjen penkillä.

– Jos joku yrittää liittää tähän aiheeseen mukaan Barcan, seura tulee puolustamaan sinnikkäästä laillisia intressejään, Laporta varoitti.

Lähde: Sport