Villarreal eteni viimeisenä joukkueena Mestarien liigan lohkovaiheesta 16 parhaan joukkoon. Keskiviikkona ei Bergamossa pelattu. Pohjois-Italiassa oli sen verran lumiset olosuhteet, että lopulta kamppailu päätettiin siirtää torstaille.

El Submarino Amarillo lähti Italiaan hakemaan vähintään tasapeliä. Kotijoukkue Atalanta tarvitsi ehdottomasti vain ja ainoastaan voiton.

Avausjakson jälkeen kupletin juoni vaikutti jo varsin selvältä. Villarreal pelasi komean ensimmäisen puoliajan ja johti ottelua 2-0 Arnaut Danjuman ja Étienne Capouen maaleilla. Italialaisten puolustuspelaaminen oli ehkä vähän epätyypillisenkin huolimatonta.

Lopullisen tuntuinen niitti tuli toisen nelivitosen alkuun, kun Danjuma iski illan toisensa. Atalanta oli sillä hetkellä neljä maalia perässä tavoitteestaan.

Torstain koitoksesta saatiin lopulta trilleri. Atalanta heräsi kuin yllättäen taisteluun parikymmentä minuuttia ennen loppua. Ensin Ruslan Malinovski kavensi 1-3:een ja perään Duván Zapata iski kotijoukkueen jo maalin päähän.

Atalanta painoi peliä hurjasti kohden vieraiden päätyä koko loppupelin. Pallo kolisi tolpissa ja italialaisjoukkueen pelaajat sutivat pallon kertaalleen ohi tyhjästä maalista.

Kiri jäi vaillinaiseksi ja Villarreal eteni viimeisenä joukkueena 16 parhaan joukkoon.

Heikkoa kautta pelaava espanjalaisryhmä sai valoa arkeensa ja samalla valmentaja Unai Emery hiukan happea kiristävän kravattavinsa löystyessä. La Ligassa joukkue on vasta sijalla 13.