Atlético Madrid lunasti paikkansa Mestarien liigan pudotuspeleissä, kun se kaatoi Porton tiistaina vieraissa maalein 3-1. Tunteet kävivät ottelussa kuumina, ja suurimmaksi puheenaiheeksi nousivat kaksi ulosajoa.

67. minuutilla punainen kortti nousi Atlético Madridin Yannick Ferreira Carrascolle, kun hän haki niskalenkkiä ja kaatoi kumoon Porton pelaajan. Vain kolme minuuttia myöhemmin ulos ajettiin Porton Wendell, joka nosti sivurajalla kyynärpäänsä Atléticon Matheus Cunhan kaulan korkeudelle. Kumpaakin ulosajoa seurasi kunnon torikokous.

AS:n erotuomariasiantuntija Eduardo Iturralde González piti molempia erotuomari Clement Turpinin ulosajoja ylimitoitettuina ratkaisuina. Iturralde arvosteli ranskalaista poikkeuksellisen suorasanaisesti.

– Carrascon punainen oli aivan liian kova tuomio. Se ei saa olla punainen kortti tällä tasolla. Keltainen olisi riittänyt, Iturralde sanoi Cadena SER:in Carrusel-ohjelmassa.

– Myöskään Wendellin tilanteessa ei ollut mitään, sekään ei ollut punaisen arvoinen. Tämä tuomari on katastrofaalinen. Jos minä tiedän sen, tietää sen myös hän, joka asetti Turpinin tähän peliin.

Iturralden mielestä Turpin teki virheen myös rangaistuspotkussa, jonka hän vihelsi Portolle ottelun lisäajalla. Rangaistuspotkumaali sinänsä oli lopputuloksen kannalta merkityksetön.

39-vuotias Clement Turpin on toiminut FIFA:n erotuomarina 11 vuoden ajan. Hän jakoi oikeutta muun muassa viime kevään Eurooppa-liigan loppuottelussa Villarrealin ja Manchester Unitedin välillä.

Lähde: AS