Atlético ja Real Madrid pelasivat tiistai-iltana Mestarien liigan lohkovaiheen viimeisen kierroksen ottelunsa.

Real Madrid varmisti lohkovoittonsa voitettuaan Internazionalen Bernabéulla 2-0. Inter päätyi lohkossa toiseksi. Kummatkin olivat jo varmistaneet jatkopaikkansa ennen tiistai-illan ottelua. Toni Kroos ja Marco Asensio vastasivat Real Madridin maaleista.

Atlético voitti Porton 3-1 ja eteni kuin etenikin Mestarien liigan pudotuspeleihin, kun AC Milan hävisi Liverpoolille 1-2.

Atlético oli ensimmäisellä jaksolla aneeminen Dragãolla. Porto oli huomattavasti intensiivisempi ja aggressiivisempi, mutta toisaalta todelliset huippupaikat olivat kortilla. Luis Suárez joutui jättämään kentän jo heti alussa lihasvamman vuoksi. Diego Simeone otti viime aikoina vakuuttavasti esiintyneen Matheus Cunhan kentälle.

Atléticolla oli avausjaksolla yksi laadukas maalipaikka. Yannick Carrasco harhautteli komeasti Porto-puolustuksen ja pelasi pallon maalille. Thomas Lemar ja Antoine Griezmann eivät osuneet palloon, joka saapui lopulta Marcos Llorentelle. Porto-vahti Diogo Costa torjui Llorente yrityksen.

Jos ottelun ensimmäinen jakso oli ideaköyhä ja jopa tylsä, ei samaa voi sanoa toisesta jaksosta. Atlético siirtyi johtoon 56. minuutilla, kun Griezmann siirsi vieraat maalin etumatkalle. Pallo löysi tiensä Griezmannille hieman onnekkaastikin kulmatilanteessa ja ranskalainen iski ottelun avausmaalin.

Sitten alkoi tapahtumaan. Carrasco sai suoran punaisen kortin menetettyään malttinsa. Carrasco otti rajaheittoa edeltävässä tilanteessa pallon itselleen Porto-pelaajilta ja sai välittömästi Porton vaihtopenkin vihat niskaansa. Carrasco käyttäytyi sääntöjen vastaisesti Otáviota kohtaan. Tuloksena ulosajo. Muutamaa minuuttia myöhemmin Porton Wendell seurasi Carrascon esimerkkiä ja huitaisi Cunhaa kasvoihin saaden suoran punaisen kortin. Joukkueet mittelivät jalkapallon lisäksi myös verbaalisesti punaiset kortit sisältäneen hässäkän aikana ja muun muassa Pepe ja Ángel Correa saivat varoitukset.

Atlético pisti pelin pakettiin lisäajalla. Griezmann syötti Correan läpiajoon ja argentiinalainen sijoitti pelivälineen tarkasti takakulmaan. Hetkeä myöhemmin Rodrigo De Paul viimeisteli vieraiden kolmannen maalin. Sérgio Oliveira vastasi pilkulta Porton kavennuksesta, mutta se jäi laihaksi lohduksi.