FC Portolle olisi riittänyt tiistaina tasapeli jatkopaikkaan Mestarien liigassa, mutta Atlético Madrid haki Portugalista 3-1-vierasvoiton ja eteni 16 parhaan joukkoon. Porton osana on tyytyä peleihin Eurooppa-liigan pudotuspeleissä.

Ottelun suurimmaksi puheenaiheeksi nousivat toisen puoliajan puolivälissä syntyneet torikokoukset. Kummaltakin joukkueelta ajettiin yksi pelaaja ulos, Atléticolta Yannick Ferreira Carrasco ja Portolta melkein heti perään Wendell. Lisäksi ulosajokomennuksen saivat Porton kakkosvahti sekä kummankin joukkueen apulaisvalmentaja.

Tapahtumien polttopisteessä oli tietenkin mukana myös Porton kapteeni Pepe, joka ei ole hulinoita ja hässäköitä koskaan väistellyt. Kokeneen portugalilaistopparin mielestä Porto kärsi tuomariratkaisussa vääryyttä ja koiruuksia haki erityisesti Atlético.

– Atlético vei pelin nahinojen tielle. VAR:in tehtävä on auttaa, mutta tänään siitä ei ollut apua. Me halusimme pitää mielet rauhallisina, koska olimme vahvempia kentällä. Atlético teki kuitenkin kaksi maalia vastahyökkäyksistä, ja kaikesta tuli vaikeampaa, Pepe kommentoi Movistarille.

Pepen mielestä Porton rannalle jääminen johtui pitkäti tehottomuudesta maalipaikoissa.

– Emme ansainneet mennä tauolle 0-0-tilanteessa. Meillä oli paljon maalipaikkoja. Aloitimme toisen puoliajan hyvin, mutta Atléticolla oli onnea tehdä maali erikoistilanteesta. Ottelun lopussa oli paljon hämmennystä ja kahinoita, ja tuomari alkoi vilautella varoituksia.

– Tämän päivän ottelu oli heijastus koko lohkostamme. Loimme Madridissakin paljon maalipaikkoja, mutta jäimme tasapeliin. Niin myös San Sirolla, vaikka meillä oli maalipaikkoja enemmän. Tänään me hallitsimme peliä, mutta pelkkä hallinta ei riitä Mestarien liigan tasolla.

Myös Porton valmentaja Sergio Conceicao näki tehottomuudessa syyn tappioon. Porto piti palloa 62-prosenttisesti, voitti maalintekoyritykset 14-12 ja laukaukset kohti maalia 6-5, mutta tärkeimmän eli maalitilaston voitti Atlético.

– Ottelun kuva vastasi aiempia pelejämme. Aivan kuten kotona Liverpooliakin vastaan, loimme paikkoja ja pelasimme hyvin, mutta emme tehneet maaleja. Pelin alku oli tasainen, mutta sen jälkeen saimme otteen. Atlético puolusti organisoituneesti ja yritti hakea nopeita vastahyökkäyksiä. Tiedämme, miten Atlético pelaa, Conceicao totesi.

– Kehuin joukkueen dynamiikkaa. Pärjäsimme erittäin hyvin Atléticon kulmapotkumaaliin saakka. Loimme paikkoja, mutta sanon aina, että meidän on oltava tehokkaampia. Olen tyytyväinen maalipaikkoihin, mutta en viimeistelyymme.

Valmentaja myönsi Wendellin ulosajon olleen käänteen tekevä asia Porton hakiessa tasoitusta. Se ei saanut pelata ylivoimalla kuin pari minuuttia.

– Atlético teki maalin erikoistilanteesta, mutta tiesimme voivamme tehdä maalin millä hetkellä hyvänsä. Teimme kaikkemme tasoitusmaalin eteen, ja sitten Atléticon pelaaja ajettiin ulos. Hukkasimme kuitenkin tilaisuuden omaan punaiseen korttiimme. Ansaitsimme enemmän kuin tämän tuloksen.

– Olen turhautunut. Monet jäivät stadionille loppuun asti taputtaakseen joukkueellemme. Fanit haluavat voittoja ja pääsyä jatkoon.

– Me halusimme tasoittaa ja voittaa ottelun. Meillä oli puoli tuntia aikaa, ja sitten pelaajamme tekee lapsellisen teon. Ei ole tavallista joutua tuollaiseen sotkuun, kun vastustaja pelaa vajaalla. Toinen ja kolmas maali olivat seurausta siitä, että ottelua pelattiin enemmän sydämellä kuin strategialla. Tämä oli peli, jossa meillä oli kaikki ainekset voittaa.

Lähde: AS