La Ligan maanantain ainoa ottelu Getafe-Athletic Bilbao ei tarjonnut yleisölle ainuttakaan maalia, vaan pisteet jaettiin lukemin 0-0. Pelin suureksi puheenaiheeksi nousikin Getafen päävalmentajan Quique Sánchez Floresin ulosajo loppuvihellyksen soitua.

Quique oli tulistunut ensin neljännelle erotuomarille, sitten avustavalle erotuomarille ja lopulta myös päätuomari Jorge Figueroa Vázquezille. Nyt Getafen valmentajaa uhkaa arviolta 4-6 ottelun toimitsijakielto. Figueroa Vázquezin erotuomariraportti on Quiquen kannalta armoton.

– Ottelun päätyttyä avustava erotuomari kertoi minulle, että valmentaja pitää ajaa ulos hänen astuttuaan kentälle ja hänen huudettuaan neljännelle erotuomarille korostetun kovalla äänellä ja käsivarret kohotettuina. Hän protestoi päätöstämme, sanoen ”se oli rike, se oli rike”, Figueroa kirjoitti.

– Sen jälkeen hän toisteli samoja lauseita avustavalle erotuomarille uhkaavaan sävyyn. Kun näytin hänelle punaisen kortin, hän kysyi minulta uhkaavaan sävyyn” ”Miksi ajoit minut ulos? Minä en tehnyt mitään”. Näiden tapahtumien jälkeen useiden pelaajien ja valmennusryhmän jäsenten täytyi pidellä häntä kiinni, jotta pääsimme poistumaan kentältä.

Suorasta punaisesta kortista seuraa Quiquelle jo automaattisesti kahden ottelun toimitsijakielto. Koska hän protestoi päätöksiä kolmelle eri tuomarille, jotka kuvailivat hänen käytöstään ”uhkaavaksi” ja ”aggressiiviseksi”, on erittäin todennäköistä, että panna on tätä pidempi. Mundo Deportivo tulkitsee jutussaan sääntökirjaa ja tulee tulokseen, että tällaisesta käytöksestä voidaan langettaa valmentajalle 4-12 ottelun pituinen toimitsijakielto.

Neljän ottelun minimisanktio koskee sekä verbaalista protestointia että yritystä käydä tuomariin käsiksi. Rangaistuksen pituus riippuukin siitä, tulkitseeko kurinpitolautakunta tapahtumat yhdeksi tilanteeksi vai erillisiksi tilanteiksi. Optimistisin skenaario Quiquen kannalta on, että tilanne tulkitaan ”vain” tuomarin kunnioittamattomuudeksi. Tässä tapauksessa hän voisi selvitä kolmen ottelun pannalla. Todennäköisempää kuitenkin on, että taukoa peleistä tulee vähintään neljä, ja mahdollisesti jopa 6-8 ottelua. 12 ottelua olisi luultavimmin jo vahvasti ylimitoitettu sanktio.

Quique kommentoi itse hermostumistaan heti pelin jälkeen näin:

– Kommentoin nopeasti jotain, ja minulle sanottiin saman tien ”ulosajettu”. Silloin hermostuin.

– Minun täytyisi hillitä itseni, ja kadun sitä, että siinä kävi niin. Koin oloni suojattomaksi, kun minut ajettiin ulos kiihkeässä ottelussa, jossa oli paljon rikkeitä. En hallinnut tunteitani, mutta ulosajo oli mielestäni epäoikeudenmukainen. Kommunikaatio oli mahdotonta.

– Haluaisin puhua ottelusta. Kun joku ajetaan ulos, teon täytyy olla hyvin selkeä. On miltei parempi kääntää lehteä ja puhua ottelusta, Quique sanoi.

Lähteet: Mundo Deportivo ja Marca