Vaikka 24-vuotias Ousmane Dembélé on kärsinyt tälläkin kaudella runsaasti loukkaantumisista, on hän osoittanut kentälle päästyään olevansa pelaaja, joka voi auttaa kääntämään otteluita Barcelonalle. Ranskalaisen tilanteessa on kuitenkin ongelma: hänen sopimuksensa umpeutuu ensi kesänä eikä jatkosta ole vielä päästy sopuun.

Barcelonan tahto on selkeä: se ei halua päästää Dembéléä lähtemään, sillä markkinoilla ei ole jonoksi asti päteviä laitahyökkääjiä. Barcelona myös tiedostaa, että Dembélén kanssa jatkosopimuksen tekeminen voi tulla halvemmaksi kuin siirtokorvauksen maksaminen korvaajasta.

Niinpä Barcelona yrittää päästä ulos umpikujasta ja aikoo tehdä viimeisen satsauksen vakuuttaakseen Dembélén jäämään. Sportin mukaan Barcelona valmistelee pelaajalleen viimeistä tarjousta, ja haluaa saada siihen vastaukseen viimeistään 31. joulukuuta. Mikäli hiljaisuus jatkuu vuodenvaihteeseen saakka, joutuu Barcelona myöntämään, että Dembélé jättää seuran.

Barcelonan jalkapallojohtaja Mateu Alemany on keskustellut Dembélén edustajien kanssa käytännöllisesti katsottuna jatkuvasti. Ongelma on kuitenkin, että Barcelonan tarjous on kaukana niistä ehdotuksista, joita Dembélé saa ulkomailta. Barcelonassa tiedetään, että Dembélén agentti on jo kuunnellut tarjouksia Manchester Unitedilta, Chelsealta, Bayern Müncheniltä, Tottenhamilta ja Juventukselta. Hän on tavannut kaikkien näiden seurojen edustajia henkilökohtaisesti.

Dembélé itse viihtyy hyvin Barcelonassa ja on ilmaissut seurajohdolle, että jäisi mieluiten Kataloniaan. Tilannetta mutkistavat kuitenkin myös agenttien omat intressit. Dembélén edustajat tietävät saavansa muhkean välityspalkkion, mikäli Dembélé allekirjoittaa vapaana agenttina sopimuksen jonkin toisen seuran kanssa. Tähän, ja Dembéléä tässä tapauksessa odottavaan allekirjoituspalkkioon Barcelona ei ole toistaiseksi pystynyt vastaamaan.

Kaikkein keskeisin kiistakapula on kuitenkin Dembélén palkka. Barcelona on ehdottanut, että Dembélé jatkaisi seurassa nykyisellä palkallaan, mutta sopimukseen kirjattaisiin huomattavia menestykseen sidottuja bonuspykäliä. Mikäli pykälät täyttyisivät ja kaikki tavoitteet saavutettaisiin, tulisi Dembéléstä joukkueen parhaiten palkattu pelaaja. Dembélé saisi kuitenkin muista seuroista huomattavasti suuremman kiinteän palkan.

Dembéléstä kiinnostuneet eurooppalaiset huippuseurat ovat pyytäneet häntä jäädyttämään neuvottelut, jotta hän voisi allekirjoittaa uuden sopimuksen ja neuvotella vapasti muiden seurojen kanssa tammikuussa. Juuri nyt näyttääkin siltä, ettei sopua löydy joulukuun loppuun mennessä.

Sellaista skenaariota Sport ei pidä realistisena, että Barcelona lemppaisi Dembélén kevätkauden ajaksi katsomoon. Siihen Dembélé on pelaajana yksinkertaisesti liian tärkeä.