Barcelona on aikeissa vahvistaa tammikuun siirtoikkunassa hyökkäyspäätään yhdellä, ellei kahdellakin uudella pelaajalla. Uusi valmentaja Xavi etsii vahvistuksia etenkin hyökkäyksen laidalle eikä maaliahne kärkimieskään tekisi pahaa.

Barcelonan jalkapallojohtaja Mateu Alemany ja toimitusjohtaja Ferran Reverter kävivät viime perjantaina Manchesterissa. Barca-päättäjät tiedustelivat etenkin Manchester Cityltä sitä, millaisella hinnalla ja millä ehdoilla Ferran Torres olisi saatavissa Barcelonaan.

Barcelona on ollut pidempään kiinnostunut myös toisesta Cityn pelaajasta, Raheem Sterlingistä. Asiaa reissun aikana oli kuitenkin myös Manchester Unitedille. Barcelona tiedusteli Unitedilta mahdollisuutta vähemmälle peliajalle jääneiden Anthony Martialin tai Edinson Cavanin siirtoihin.

Yhteistä keskusteluille molempien manchesterilaisseurojen kanssa oli se, että kummallakin kerralla Barcelona nosti pöydälle Philippe Coutinhon nimen. Coutinho ei kuulu Xavin ehdottomiin luottopelaajiin, ja lisäksi hän on Ousmane Dembélén ohella joukkueen kovapalkkaisimpia pelaajia. Niinpä Barcelona olisi valmis liittämään Coutinhon osaksi kauppaa saadakseen jonkin toivomansa hankinnan maaliin.

Toistaiseksi sen paremmin City kuin Unitedkaan eivät kuitenkaan ole Coutinhosta innostuneet. Molemmat seurat haluaisivat pelaajastaan vastineeksi mieluiten silkkaa rahaa eikä toista pelaajaa osana kauppaa.

Philippe Coutinho palasi kentille syyskuussa oltuaan sitä ennen koko vuoden sivussa polvileikkauksista toipuessaan. Hän on pelannut tällä kaudella Barcelonassa 13 ottelua, joista neljä avauskokoonpanossa. Täysiä 90-minuuttisia ei ole lainkaan. Maaleja 29-vuotias brasilialainen on tehnyt kaksi, toisen niistä rankkarissa viime viikonloppuna Villarrealia vastaan. Hänen sopimuksensa Barcelonan kanssa ulottuu kesään 2023.

Lähde: Sport