Joaquín ilmoitti marraskuussa lopettavansa upean pelaajauransa kuluvan kauden jälkeen.

Betis-konkari on jäänyt syyskaudella hyvin pienelle peliajalle La Ligassa. Vastuuta on tullut ennemminkin Eurooppa-liigan lohkovaiheessa ja tällä viikolla alkaneessa Copassa.

Betis voitti keskiviikkona Copassa Alicanten. 40-vuotias Joaqúin viimeisteli ottelussa maalin ja antoi kaksi maalisyöttöä. Kotiyleisö antoi Joaquínille raikuvat suosionosoitukset, vaikka legendaarinen laitahyökkääjä edusti vastustajaa.

Joaquín tiedostaa saavuttaneensa urallaan paljon. Joaquín nousi Betisin edustusjoukkueeseen vuonna 2000.

– Ei ole helppoa pelata 21 vuoden ajan pääsarjatasolla tehden maaleja ja auttaen joukkuetta menestymään. Jotkut voivat ajatella, että tässä iässä Copan otteluiden pelaaminen ei välttämättä motivoi juurikaan, mutta minulle nämä ovat erityisiä otteluita. Haluan käyttää tällaiset ottelut hyväksi ja voin samalla tuntea itseni jälleen jalkapalloilijaksi auttaen joukkuetta mahdollisimman paljon. Ei minulla ole mitään todistettavaa kenellekään. Haluan vain nauttia jalkapallosta, Joaquín totesi.

Joaquín kuuluu espanjalaisen jalkapallon ehdottomiin legendoihin ja hän saakin hienon vastaanoton käytännössä jokaisella stadionilla – joskus jopa Ramón Sánchez Pizjuánilla, eli rakkaan verivihollisen Sevillan kotistadionilla.

– Niin pitkään kuin jatkan uraani, pääsen pelaamaan ja teen joko maaleja tai annan maalisyöttöjä, ovat kaikenlaiset ennätykset entistä lähempänä, mutta se on minulle toissijaista. Tärkeintä on tuoda jotain arvoa joukkueelle ja tuntea itseni jalkapalloilijaksi. Haluan nauttia niistä peliminuuteista, jotka valmentaja antaa minulle. En koskaan kyllästy sanomaan sitä, että minulle on suuri kunnia päästä pelaamaan missä tahansa. Saan kaikkialla suuria kunnianosoituksia ja ne ovat hienoimpia asioita, joita pelaaja voi urallaan saada.

Lähde: AS