Jos on ”CR7” Cristiano Ronaldon itselleen antama lempinimi pelinumeroonsa viitaten, voisi Lionel Messi alkaa käyttää lisänimeä ”LM7” tarkoittaen voittamiensa Ballon d’Or -palkintojen lukumäärää. Messi pokkasi uransa seitsemännen kultaisen pallon maanantai-iltana nykyisessä asuinkaupungissaan Pariisissa.

Real Madridin ja Espanjan A-maajoukkueen pitkäaikainen huippumaalivahti Iker Casillas ei kuitenkaan ollut Messin voittoon tyytyväinen. Casillas ei paljastanut, olisiko hän ojentanut Ballon d’Orin viime kaudella 29 bundesliigaottelussa 41 maalia tehneelle Robert Lewandowskille, mutta sen hän teki selväksi, ettei ainakaan Messille.

– On kerta kerralta vaikeampaa uskoa näihin jalkapallopalkintoihin, Casillas aloitti twiittinsä.

– Messi on minulle yksi jalkapallohistorian viidestä parhaasta pelaajasta, mutta meidän täytyy alkaa tunnistaa, ketkä ovat erottuneet kauden aikana eniten edukseen. Ei se ole niin hiton vaikeaa. Muut vain tekevät siitä vaikeaa.

Lewandowskin maalitahti on jatkunut tällä kaudellakin hurjana, sillä hän on tehnyt Bayern Münchenille 20 ottelussa 25 maalia. Messin saldo 11 PSG:ssä pelatussa ottelussa on neljä maalia.

Messi myönsi palkintogaalan yhteydessä itsekin, että hänen voittonsa ratkaisi mitä todennäköisimmin Copa Américan voitto viime kesänä. Tähän Univision Deportesin venezuelalaislähtöisellä toimittajalla Tony Cherchillä oli Twitterissä oma sanansa sanottavana.

– Kysyn heiltä, jotka muistuttavat Messin voittaneen Copa Américan: Kuinka monta kertaa viimeisten 20 vuoden aikana Copa Américan voitolla on ollut ratkaiseva merkitys Ballon d’Orissa?

Iker Casillas

@IkerCasillas
Cada vez me cuesta más creer en esto de los premios del fútbol.Para mi,Messi,es uno de los 5 mejores jugadores de toda la historia pero hay que empezar a saber catalogar quiénes son los más destacados al cabo de una temporada. No es tan difícil puñeta!Lo hacen difícil otros! 🤦🏻‍♂️

Tony Cherchi

@tonycherchi
A los que me digan que Messi ganó la Copa América, les pregunto...

¿Cuántas veces en los últimos 20 años pesó la Copa América para decidir un Balón de Oro?