Pariisissa maanantai-iltana vietetty Ballon d’Or -gaala toi Barcelonan viime aikojen päällisin puolin synkkään kuvaan melko lailla valoa, ja olikin helppo ymmärtää puheenjohtaja Joan Laportan tyytyväisyyttä huokunut olemus Théâtre du Châtelet’n lehtereillä.

Voidaan sanoa, että Blaugrana-henkeä kohottaneet palkinnot olivat odotettuja. Maailman parhaana alle 21-vuotiaana pelaajana palkittiin seuraa edustava 19-vuotias keskikenttäpelaaja Pedri. Parhaan naispelaajan pallon taas poimi haltuunsa Alexia Putellas.

Sen kaikkein odotetuimman palkinnon, parhaana miesjalkapalloilijana voitti nyt jo seitsemännen kerran Lionel Messi. Voittoa varten tarvittavia asioita on monia, mutta ei ole perusteetonta ajatella tämänkin palkinnon juontavan juurensa osin Barcelonaan. Messi teki 38 maalia, ja alusti 14 sellaista, sekä voitti Copa del Reyn hyvin vaikealla kaudella, ennen siirtymistään Paris Saint-Germainiin.