Maanantai-iltana jaettava maailman parhaan jalkapalloilijan palkinto Ballon d’Or on historiassa ollut vahvasti La Liga -seurojen aluetta. Tähän on neljä syytä; seurat nimeltä Real Madrid ja Barcelona, sekä pelaajat nimeltä Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi.

Tämän kertaisen palkinnon odotetaan kuitenkin menevän niin sanotusti muille maille. Toki sen saattaa nyt jo seitsemänteen kertaan korjata talteen Messi, nyt vain Paris Saint-Germainin pelaajana.

Kultapallo on ojennettu menneisyydessä 12 kertaa Barcelonan pelaajalle – kuudesti näistä siis Messille. 11 kertaa se on vastaavasti mennyt Los Blancos -leiriin; viisi kertaa Ronaldolle.

Tänäkin vuonna moni olisi valmis ojentamaan pystin valkoisissa pelaavalle. Karim Benzeman ura on viime aikona kohonnut vain korkeampaan loistoon. Ranskalaisen voiton kertoimet ovat kuitenkin melko isot. Sen sijaan palkinto saattaa, viimeinkin, mennä Bundesliigaan. Bayern Münchenin Robert Lewandowski on sivuutettu tätä pystiä jaettaessa kenties jo liian moneen otteeseen.

Seuroittain laskettuna kolmantena Ballon d’Or listalla on Juventus, jonka pelaaja on pokannut palkinnon kahdeksaan kertaan. Kolme näistä voitoista meni Michel Platinille.