Barcelona voitti lauantai-iltana Villarrealin Cerámicalla 3-1. Lue otteluraportti täältä.

Ottelun tuomaritoiminta varasti otsikot Espanjassa. Villarreal-leiri on hyvin pettynyt siihen, ettei joukkueelle vihelletty ainuttakaan rangaistuspotkua. Avausjaksolla Gerard Piqué esti kädellään palloa menemästä maaliin. Kyseessä oli varsin selkeä käsivirhe, mutta palloa ei viety pilkulle.

Villarrealin päävalmentaja Unai Emery järkyttyi tuomiosta – tai oikeastaan siitä, ettei tilanteesta vihelletty pilkkua.

– Tänään joku asia, johon emme voi vaikuttaa, vaikutti merkittävästi lopputulokseen, koska jonkun on selitettävä, miksemme saaneet rangaistuspotkua. Ansaitsemme selityksen, koska jos tuomari ei nähnyt sitä, niin miten ihmeessä VAR ei tuominnut siitä pilkkua. Se oli selvä pilkku. Pallo oli menossa maaliin ja Piqué esti sen kädellään.

– Pelasimme riittävän hyvän ottelun voittaaksemme Barcelonan. En tiedä, oliko tuomari hyvä vai huono, mutta en ymmärrä, miksei hän käy katsomassa tuollaisia tilanteita VAR:lta. Jos meillä olisi VAR käytössä, käyttäisimme sitä useasti, Emery summasi.

Villarrealin avainpelaaja Pau Torres muistutti, ettei Barcelonaa vastaan ole vihelletty ensimmäistäkään rangaistuspotkua tällä kaudella. Barcelona on ainoa seura La Ligassa, joka on selvinnyt ilman vastustajalle vihellettyjä rangaistuspotkuja.

– Jotain mahdollista paitsiotuomiota joudumme odottamaan kymmenen minuuttia, mutta Barcelonaa vastaan pilkkua ei edes katsota VAR:lta. Barcelonaa vastaan ei ole vihelletty ainuttakaan pilkkua tällä kaudella. Piquén tilanne oli päivänselvä pilkku, Pau puhisi.