Imanol Alguacilin luotsaama Real Sociedad on ollut yksi suurimmista onnistujista alkukauden aikana.

Real Sociedad kärsi kauden avausottelussa Barcelonaa vastaan 4-2-tappion, mutta on sen jälkeen pelannut 13 ottelua putkeen tappioitta. La Real on välillä jopa johtanut La Ligaa, mutta viime viikonlopun kotitasapeli Valenciaa vastaan sysäsi joukkueen kärkipaikalta kakkoseksi.

Seurahistorian aikana se on voittanut kaksi kertaa Espanjan mestaruuden. Ensimmäisen kaudella 1980-81 ja toisen heti perään kaudella 1981-82, edellisestä mestaruudesta on siis aikaa jo 40 vuotta.

Vaikka La Real keikkuu tällä hetkellä La Ligan kärkisijoilla, ei sen mestaruutta pidetä kovinkaan todennäköisenä. Esimerkiksi vedonlyöntiyhtiö Betsson tarjoaa joukkueen mestaruudesta kerrointa 15. Mestaruustaistoa ei olla edes ajateltu joukkueen sisällä, ainakaan maalitykki Alexander Isakin mukaan.

– En näe sitä edes taisteluna mestaruudesta, koska sen alkamiseen on vielä paljon aikaa. Taistelu mestaruudesta alkaa huhtikuussa, Isak sanoo.

– Ensimmäinen sija nyt ei tarkoita mitään. Ainoa asia, joka tekee meidät onnelliseksi, on pelien voittaminen. Se on hauskaa – ei ole hauskaa olla ensimmäinen, jos et päädy sinne.

Viime kaudella 17 liigamaalia iskenyt Isak kärsi syyskuussa reisivamman ja oli tovin poissa pelikentiltä. Lokakuussa hän teki maalin kolmessa peräkkäisessä La Ligan ottelussa, mutta ne ovat hänen ainoat maalinsa tämän kauden liigaotteluissa. Kesällä ruotsalaishyökkääjää huhuttiin jo Euroopan suurseuroihin, mutta hän nauttii pelaamisesta baskiseurassa.

– Minulla on ollut kaksi erittäin hyvää vuotta paitsi kentällä myös sen ulkopuolella, Isak kertoo.

– Minulla on erittäin hyvä olo tässä kaupungissa, tässä maassa ja olen erittäin iloinen saadessani olla täällä. Tämä seura todella uskoo minuun ja osti minut tarkoituksenaan tehdä minusta huippupelaaja.

Isak siirtyi Real Sociedadiin kesällä 2019. Hän on pelannut seurassa yhteensä 104 ottelua ja tehnyt niissä 39 maalia.