Mestarien liigan lohkovaiheessa on mukana viisi espanjalaisseuraa.

Ennen päätöskierrosta ainoastaan Real Madrid on varmistanut jatkopaikkansa. Real Madrid ratkaisee lohkovoiton kohtalon Internazionalen kanssa Bernabéulla tiistaina 7. joulukuuta. Real Madrid voittaa lohkon välttämällä tappion.

Muiden espanjalaisseurojen tilanne on astetta vaikeampi.

Villarreal kohtaa vieraskentällä Atalantan. Villarreal varmistaa jatkopaikan välttämällä tappion Bergamossa. Jos Villarreal häviää, pelaa seura Eurooppa-liigan pudotuspeleissä.

Sevillan on pakko voittaa RB Salzburg vieraskentällä päästäkseen mukaan kevään pudotuspeleihin. Jos Sevilla ei voita RB Salzburgia ja samaan aikaan Wolfsburg ei voita omaa otteluaan, päätyy Sevilla lohkon kolmanneksi ja osallistuu Eurooppa-liigan ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle.

Atléticon on niin ikään voitettava Porto vieraskentällä. Jos AC Milan voittaa Liverpoolin, on Atléticon tehtävä omassa ottelussaan yksi maali enemmän kuin AC Milanin. Atlético saattaa pudota Eurooppa-liigaan, jos se häviää Portolle ja samaan aikaan Liverpool voittaa AC Milanin. Siinä vaiheessa katsottaisiin maalieroja. Atlético voi myös jäädä lohkonsa viimeiseksi.

Barcelona on jatkossa, jos Benfica ei voita omassa ottelussaan panoksetta pelaavaa Kiovan Dynamoa. Jos Benfica voittaa kotikentällään Kiovan Dynamon, on Barcelonan voitettava Bayern München Saksassa. Barcelona putoaa Eurooppa-liigaan, jos se ei voita Bayernia ja Benfica voittaa oman ottelunsa. Barcelona ei voi jäädä lohkonsa viimeiseksi.

Jos Atléticon, Barcelonan, Villarrealin ja Sevillan päätöskierroksen tulokset ovat epäsuotuisia, voi koko nelikko pudota Eurooppa-liigaan ja osallistua turnauksen pudotuspelivaiheeseen helmi-maaliskuussa.