AC Milan voitti keskiviikkoiltana Atléticon Metropolitanolla 1-0. Lue otteluraportti täältä.

Tappion myötä Atlético on maalieron johdosta Mestarien liigan lohkossaan viimeisenä. Atléticon on voitettava viimeisellä kierroksella Porto vieraskentällä ja jos AC Milan voittaa omassa ottelussaan Liverpoolin, on Atléticon tehtävä omassa ottelussaan yksi maali AC Milania enemmän.

Atléticon Josema Giménez tiedosti, miten suuri pettymys keskiviikkoinen tulos oli joukkueelle. Giménez otti syyt niskoilleen AC Milanin maalista, kun Júnior Messias pääsi puskemaan vapaasti topparien keskeltä pallon maaliin.

– Joukkue on hyvin pettynyt. Tämä oli meille finaali. Se oli meille selvää. Tiesimme, ettemme voisi epäonnistua ja ottelu ratkeaa yhteen yksityiskohtaan. Jäljellä on Portugalissa pelattava finaali ja meidän on voitettava se ja katsottava, mihin se riittää. On selvää, että kun et voi voittaa, on sinun tehtävä kaikkesi, ettet häviä. On hyväksyttävä virheet. Maali oli minun syyni. Tämä tulos sattuu todella paljon, koska puolustuksellisesti olimme pelanneet varsin hyvän ottelun.

Antoine Griezmannin mukaan Atléticolle ei jäänyt varaa selittelyyn. AC Milan oli yksinkertaisesti parempi.

– Mielestäni AC Milan oli opiskellut pelaamistamme todella hyvin. He valmistautuivat hyvin otteluun. Me valmistauduimme myös omalla tavallamme, mutta nyt se ei onnistunut. AC Milan oli parempi. Viimeisen 20 minuutin aikana teimme hätiköityjä päätöksiä pallon kanssa. Emme voittaneet kaksinkamppailuja. Tämä oli pahin mahdollinen tulos. Sellaista se on. Tämä on jalkapalloa. Vielä on yksi ottelu jäljellä ja olemme elossa. Meidän on annettava kaikkemme loppuun asti. Luotan joukkueeseemme. Voimme voittaa missä tahansa, mutta meidän on osoitettava se.

– Meillä oli huonoa tuuria Liverpoolia ja Portoa vastaan, mutta AC Milan oli ylivoimainen kaikessa. Meillä on yksi ottelu jäljellä. Meidän on parannettava ja tehtävä töitä. Se on ainoa tie menestykseen. Meidän on luotettava itseemme. Meidän on mentävä Portoon voittamaan ja voimme tehdä sen, Griezmann vakuutti.

Porto ja Atlético iskevät yhteen tiistaina 7. joulukuuta.