Real Madrid mielii sinetöidä jatkopaikkansa Mestarien liigassa keskiviikkona, kun se vierailee Moldovan Trasnitriassa Sheriff Tiraspolin vieraana. Voitolla Los Blancos jatkaisi varmasti pudotuspeleihin, mutta mielessä on yhä, kuinka Sheriff haki aiemmin syksyllä Madridista vierasvoiton.

– Tiedämme, että ottelusta tulee vaikea. Sheriff on hyvin puolustava joukkue, joka hyökkää vaarallisesti vastaan. Niin kävi kotipelissämmekin, Madridin maalivahti Thibaut Courtois muistutti lehdistötilaisuudessa.

Mediassa on arvosteltu Eden Hazardia yhä voimakkaammin. Hazardin loukkaantumis- ja sairastelukierre jatkuu, hänen roolinsa Carlo Ancelottin papereissa ei ole valtavan suuri eikä Hazard ole mukana Moldovan reissullakaan. Courtois piti lehdistötilaisuudessa jämäkän puolustuspuheen Hazardille.

– Hän oli viime viikolla kipeä eikä harjoitellut sen vuoksi. Olen tuntenut hänet vuosien ajan. Hänen unelmansa oli pelata Madridissa, ja siksi on sääli, etteivät asiat ole sujuneet, kuten me kaikki haluamme.

– Hazardilla on kuitenkin haluja näyttää. Hän haluaa auttaa joukkuetta ja kehittyä. Se ei ole helppoa, kun on pelannut viime vuosina vain vähän, mutta uskon, että hän voi päästä parhaalle tasolleen.

– Hän tulee antamaan vielä paljon tälle joukkueelle. Emme saa unohtaa hänen osaamistaan. Unohdamme nopeasti, millainen pelaaja hän on. Yksi maailman parhaista. Ne taidot ja se lahjakkuus eivät katoa niin helposti. Emme saa lytätä häntä tai suhtautua häneen tusinapelaajana, sillä sellainen hän ei ole, Courtois jyrähti.

Belgialaisvahti ei päässyt tänä vuonna The Best -palkintoihin ehdolle vuoden parhaaksi maalivahdiksi. Hän vihjasi, että se saattoi liittyä myös hänen esittämäänsä kritiikkiin.

– Joukkueen palkinnot ovat minulle tärkeämpiä kuin henkilökohtaiset. Voitan mieluummin tällä kaudella Mestarien liigan ja La Ligan.

– En ylläty siitä, etten päässyt The Best -ehdokkaaksi niiden kuukauden takaisten kommenttieni takia. Tiedän oman arvoni ja kanssapelaajani ja seura kunnioittavat minua. Se on tärkeintä, Courtois totesi.

Courtois’n kritiikki koski jalkapallon liian ahdasta ottelukalenteria ja oli osoitettu FIFA:n ja UEFA:n suuntaan.

Lähde: AS