Real Madrid oli syyskuun lopussa uhrin asemassa yhtenä kuluvan jalkapallokauden suurimmista yllätyksistä. Tuolloin moldovalainen Sheriff Tiraspol haki Santiago Bernabéulta sensaatiomaisen 2-1-voiton (Lue lisää: https://www.laliiga.com/2021/09/29/mestarien-liiga-real-madrid-koki-noyryyttavan-tappion-bernabeulla-atletico-nousi-lisaajalla-voittoon-milanossa/)

Tänään joukkueet kohtaavat toistamiseen, nyt Moldovan Trasnitriassa. Joukkueen kapteenistoon kuuluva Gustavo Dulanto palasi AS:lle antamassaan haastattelussa kahden kuukauden takaisiin tunnelmiin.

– Ajattelin kaikkea kokemaamme ottelun jälkeen. Sitä, kuinka selvisimme lohkovaiheeseen kahdeksan karsintapelin jälkeen, ja voitimme seuraavaksi Madridin, perulainen Dulanto kertoo.

Dulanto tunnustautuu haastattelussa olleensa aina Real Madridin kannattaja.

– Haaveilin aina Madridissa pelaamisesta, en voi kiistää sitä. Pidän itseäni Madridin kannattajana. Valitettavasti hävisimme sitten kahdesti Interille ja sanoin pelikavereilleni, että meidän on ryhdistäydyttävä. Bernabéulla voittamisesta ei ole mitään hyötyä, jos sen jälkeen ei selviydy neljännesvälieriin tai Eurooppa-liigan pudotuspeleihin.

Vuonna 1995 syntynyt toppari vietti vauvana vuoden Espanjassa, kun hänen isänsä Alfonso pelasi yhden kauden espanjalaisessa Meridassa. Gustavo Dulanto itse siirtyi Eurooppaan ammattilaiseksi vuonna 2019, kun hän teki sopimuksen portugalilaiseen Boavistaan. Kesällä 2020 Boavista ilmoitti hänelle viikko ennen siirtoikkunan sulkeutumista, ettei joukkue laske enää hänen varaansa. 196-senttinen Dulanto treenasi alle 23-vuotiaiden joukkueessa, päätti purkaa sopimuksensa ja palasi Peruun harjoittelemaan omin päin. Sitten viime tammikuussa kuviin astui Sheriff Tiraspol.

– Olin autossa, kun agenttini soitti ja kertoi, että Sheriff Tiraspol on tehnyt minulle vakavan tarjouksen. Kysyin häneltä, missä se on. Etsin paikan internetistä, paikansin Instagramista pelikaverini Frank Castañedan ja hän kertoi minulle paljon hyvää seurasta. Saavuttuani tänne kaikki odotukseni ovat täyttyneet. Joukkue ja infrastruktuuri ovat ilmiömäisiä, 196-senttinen Dulanto kehuu.

Dulantolta kysyttiin, pitikö hänen pidätellä pelikavereitaan, jotta he malttaisivat odottaa paitojenvaihtoa pelin päättymiseen saakka. Perulaispuolustajan vastaus on ammattimainen.

– Vaihdoin paitaa Karim Benzeman kanssa, koska voitimme. Olin sanonut niin vaimolleni. Olen sellainen, että jos häviämme, marssin suoraan pukukoppiin.

– Toisessa kamppailutilanteessa Luka Modric pyysi minulta vettä. Annoin sitä hänelle ja poistuin. Vaimoni kysyi minulta, miksen jäänyt juttelemaan hänen kanssaan. Mitä? Tiedän, kuka Modric on, mutta kun pelaan, unohdan, keitä vastustajat ovat. Sanon pelikavereillenikin aina, että ainoa ero välillämme on pelipaidan väri ja logo. Muuten olemme kaikki samanlaisia.

Dulanto varoitti, että Sheriff Tiraspol on kotikentällään valmis uuteenkin yllätykseen.

– Paikka neljännesvälierissä on omissa käsissämme. Me olemme Tuhkimo, jolla on puukko hampaiden välissä.

Ottelu Sheriff Tiraspol-Real Madrid alkaa kello 22 ja sitä voi seurata C Moren kanavilta.