Atlético ja Real Madrid pelasivat tiistai-iltana Mestarien liigan lohkovaiheen toiset ottelunsa.

Real Madrid isännöi Sheriff Tiraspolia Bernabéulla ja Atlético matkusti San Sirolle AC Milanin vieraaksi.

Suursuosikkina Sheriff-otteluun lähtenyt Real Madrid koki valtavan pettymyksen hävittyään Bernabéulla maalein 1-2. Atlético voitti AC Milanin Italiassa maalein 2-1.

Lohkovaiheen avauskierroksella Shakhtarin yllättänyt Sheriff lähti otteluun ennakkoluulottomasti. Real Madrid hallitsi pelitapahtumia mielin määrin, mutta Moldovan pääsarjassa parhaillaan kolmantena oleva Sheriff iski aktiivisesti vastaan ja kykeni luomaan muutaman potentiaalisen maalipaikankin.

Sheriff siirtyi johtoon avausjakson puolivälissä. Jasurbek Yakhshiboev puski vieraat johtoon. Laadukas keskitys löysi tiensä boksiin ja Yakhshiboev iski Sheriffin maalin etumatkalle. Toisella jaksolla Real Madrid otti pelin entistä enemmän haltuunsa ja oli selvästi parempi pallon kanssa, mutta Sheriff luotti toimivaan taktiikkaansa, eikä päästänyt isäntiä huippupaikoille.

Real Madrid nousi tasoihin 65. minuutille. Vinícius kaadettiin boksissa ja Karim Benzema iski isännille vihelletyn rangaistuspotkun maaliin. Benzema nousi samalla Mestarien liigan historian neljänneksi parhaaksi maalintekijäksi 72 täysosumallaan.

Sheriff aiheutti todellista shokkihoitoa Real Madridille 89. minuutilla. Sébastien Thill laukoi kerrassaan upeasti vieraat voittoon. Boksin ulkopuolelta lähtenyt ulkosyrjälaukaus upposi yläkulmaan ja ohitti voimattomaksi jääneen Thibaut Courtois’n.

Sheriff on voittanut vastoin kaikkia odotuksia kummatkin lohkovaiheen ottelunsa ja johtaa lohkoa kahden pelatun kierroksen jälkeen. Shakhtar ja Internazionale päätyivät maalittomaan tasapeliin aiemmin tiistaina.

Todellista draamaa Milanossa

Jos Real Madridin ja Sheriffin välinen ottelu oli vauhdikas, voi samaa sanoa AC Milanin ja Atléticon kamppailusta San Sirolla.

AC Milan oli pelillisesti suorastaan ylivoimainen ensimmäisen 25 minuutin ajan. Stefano Piolin miehistö osoitti olevansa etenkin fyysisesti huomattavasti vieraita edellä ja aiheutti Atléticolle jatkuvasti ongelmia aktiivisella prässillään. AC Milan siirtyi ansaittuun johtoasemaan 20. minuutilla, kun Rafael Leão ampui boksin rajalta takakulmaan menneen laukauksen ohi Jan Oblakin. Oblak oli hetkeä aiemmin pysäyttänyt Ante Rebicin läpiajossa.

AC Milanin ilta synkkeni huomattavasti 29. minuutilla, kun Franck Kessié sai toisen keltaisen kortin rikottuaan Marcos Llorentea. Atlético otti pelin haltuunsa Kessién punaisen kortin jälkeen ja loi maalipaikkoja, mutta lukuisat viimeistely-yritykset jäivät onnettomiksi ja viuhuivat toistuvasti ohi maalin.

Toinen jakso jatkoi samaa kaavaa. Atlético hallitsi palloa AC Milanin kenttäpuoliskolla ja hienon alkukauden Serie A:ssa pelanneet isännät tyytyivät luonnollisesti johtoasemassa puolustamaan tiiviisti. Diego Simeone vaihtoi Antoine Griezmannin, Rodrigo De Paulin, Renan Lodin, Thomas Lemarin ja João Félixin kentälle jahtaamaan tasoitus- ja voittomaaleja. Griezmann iski Atléticon tasoihin 84. minuutilla hienolla laukauksella. Osuma oli Griezmannin ensimmäinen paluunsa jälkeen.

Ottelun lisäaika tarjosi draamaa täyden ysikymppisen edestä. Aluksi Luis Suárez ja Mike Maignan törmäilivät AC Milanin maalin edustalla ja peli oli tauolla muutaman minuutin ajan. Lisäajan kolmannella minuutilla pallo osui AC Milanin Pierre Kalulun käteen ja pallo vietiin pilkulle. Suárez pääsi ampumaan pilkkua lisäajan seitsemännellä minuutilla ja laukoi pallon keskelle maalia viimeistellen vieraiden voittomaalin. Lohkon toisessa ottelussa Liverpool voitti Porton 5-1.