Barcelonan päävalmentaja Xavi ei lehdistötilaisuudessaan suostunut kommentoimaan tappion mahdollisuutta illan ottelussa Benficaa vastaan.

Xavin suojatit isännöivät tänään, tiistaina, Portugalin suurseuraa Mestarien liigan lohkovaiheen viimeistä edellisessä pelissään.

Barcelona on varmuudella jatkossa, jos se voittaa Benfican. Kaikki muut tulokset jättävät jatkopaikan kohtalon viimeiselle kierrokselle. Lohkon piikkipaikalla majaileva Bayern München on jo varmistanut jatkopaikkansa, ja se etenee pudotuspeleihin lohkovoittajana, jos se välttää tappion Kiovan Dynamoa vastaan tai jos Barcelona ei voita Benficaa.

Xavin ensimmäinen ottelu Barcelonan päävalmentajana nähtiin viime viikonloppuna, kun Blaugrana kaatoi La Ligassa kaupungin paikallispelissä Espanyolin 1-0 Memphis Depayn pilkkumaalilla.

Benfica antoi aiemmin syksyllä Barcelonalle kyytiä 3-0-lukemin, mutta Xavin mukaan Kataloniassa ei ole mietitty mitään muuta skenaariota tiistai-illalle kuin kotivoittoa.

– En harkitse sitä, ettemme voittaisi, kommentoi Xavi Diario Sportin mukaan.

– Olemme hävinneet Bayernille ja Benficalle, ja kohtaamme heidät kahdessa viimeisessä ottelussamme.

– Skenaario on yksinkertainen: voita yksi kahdesta pelistä, ja minä mietin mieluummin voittoa.

– Uskon, että me pelaamme hyvän ottelun, dominoimme peliä, pelaamme hyvin ja teemme maaleja.

– Minä elin Barcelonassa voitoista, jatkoonpääsyistä ja mestaruustaisteluista. Sen yritän välittää pelaajilleni. Jos nyt puhuisin siitä, että emme pääse jatkoon, niin se ei olisi asia, joka on käynyt mielessäni.