Barcelona on luvannut päävalmentajalleen Xaville ”ainakin” yhden hankinnan tammikuun siirtoikkunassa, kertoo Diario Sport.

Xavi tiesi Barcelonaan saapuessaan, että seura on kärsinyt isoista talousvaikeuksista. Tähtihankintoja ajankohtaisemmat aiheet ovat olleet pelaajien palkkaleikkaukset.

Barcelonan seurajohto on kuitenkin vakuuttanut, että Xavi saa tammikuussa ainakin yhden lainapelaajan riveihinsä. Lainahankinnan lisäksi Blaugrana vahvistuu tammikuussa laitapuolustaja Dani Alvesilla, jonka loppukauden mittainen sopimus sinetöitiin aiemmin tässä kuussa.

Kun Xavin edeltäjä Ronald Koeman oli vielä puikoissa, Barcelona kartoitti siirtomarkkinoilta fyysistä keskikenttäpelaajaa. Xavin mielestä Barcelonalla on kuitenkin riittävästi vaihtoehtoja keskikentälle.

Xavi on enemmänkin huolissaan joukkueen hyökkäysvoimasta. Barça on menettänyt lyhyen ajan sisällä niin Lionel Messin, Luis Suárezin kuin Antoine Griezmannin. Lisäksi Blaugranalla on riittänyt myös loukkaantumishuolia hyökkäyspäässä.

Diario Sportin mukaan Barcelona yrittää löytää kokeneen hyökkääjän, joka on jäänyt nykyisessä seurassaan vähälle peliajalle, mutta pystyy heti olemaan hyödyksi Kataloniassa. Potentiaalisen hankinnan on myös oltava valmis kuuden kuukauden lainapestiin.

Useimmin huhuissa on mainittu Manchester Cityn laitahyökkääjä Raheem Sterling, mutta hän saattaa osoittautua liian kalliiksi vaihtoehdoksi.