Barcelona pelaa tiistai-iltana jatkopaikasta Mestarien liigassa, kun se saa Camp Noulle vieraakseen Benfican. Voitti sinetöisi Barcelonan jatkopaikan, mutta tappiolla etu siirtyisi Benficalle. Tasapelikään ei olisi Barcelonalle hyvä tulos, sillä joulukuussa se kohtaa vielä vieraissa Bayern Münchenin.

Joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Portugalissa Benfica voitti 3-0. Nyt Barcelonalla on kuitenkin lähes pakkovoiton paikka. Sen tiedostaa myös lehdistötilaisuudessa puhunut Jordi Alba.

– Huominen on loppuottelu, ja yritämme voittaa sen. Meillä on valtavasti itseluottamusta ja olemme motivoituneita, Alba totesi.

– Heidän stadionillaan meillä oli paljon maalipaikkoja, muttemme onnistuneet tekemään maalia. Benfica on hyvin vaikea vastustaja, mutta meidän täytyy hyödyntää se, että pelaamme kotikentällä.

– Odotan samanlaista Benficaa kuin ensimmäisessäkin ottelussa. He ovat hyviä vastahyökkäyksissä, mutta myös muutenkin laadukas joukkue. Heillä on todella hyviä yksilöitä, mutta he tietävät myös hyvin, miten joukkue pelaa, ALba kehui vastustajaa.

Alba oli sitä mieltä, että Barcelona pelasi hyvin lauantain derbyssä Espanyolia vastaan. Xavin vaikutus joukkueeseen alkaa hänen mukaansa heti näkyä. Mitään erityistä uusi valmentaja ei ole konkareilta pyytänyt.

– Samaa mitä muiltakin: kaiken antamista tälle paidalle. En aio kuitenkaan paljastaa mitään henkilökohtaisista keskusteluista.

– Hänen saamisensa valmentajaksi tuo lisää motivaatiota, ainakin minulle. Aion vastata hänelle. Teemme kaiken voitavamme, jotta hän olisi ylpeä.

Alballe uuden valmennusryhmän harjoitukset ovat olleet mieluisia.

– Treenit ovat erittäin hauskoja ja vaativia. Muutoksia on tehty, mutten silti halua lytätä aiempien valmentajien työtä. Helpointa on aina erottaa valmentaja, mutta kun asiat sujuvat huonosti, myös pelaajilla on siihen syytä. Valmentajan vaihtuminen ei ole mukavaa, mutta olemme tyytyväisiä Xaviin.

– Xavi eli jalkapalloa pelaajana aina intensiivisesti, mutta valmentajana olen tuntenut hänet vasta viikon. Hän on keskustellut kaikkien kanssa, ja etenkin heidän, jotka eivät ole pelanneet. Se on positiivista, jotta joukkue taas yhtenäistyy ja alamme taas uskoa itseemme. Peli Espanyolia vastaan oli erittäin hyvä, mutta meillä on todella paljon parannettavaa. Luulen, että valmentajalla on todella hyviä ideoita.

– Kunnioitan Xavia valtavasti. Arvostin häntä jo pelaajana ja ystävänä. Hän auttaa meitä kaikkia valtavasti. Hän auttaa meitä varmasti parantamaan. Olette jo nähneet, kuinka joukkueen asenne on muuttunut, Alba totesi.

Ottelu Barcelona-Benfica alkaa kello 22 ja sitä voi seurata C Moren kanavilta.

Lähde: Marca