Barcelona tavoittelee tänään, tiistaina, jatkopaikkaa Mestarien liigassa isännöidessään Benficaa lohkovaiheen viimeistä edellisessä ottelussaan.

Portugalilaisvieraiden riveissä pelaa kohuttu hyökkääjä, jonka perässä myös Barcelona oli viime vuonna: uruguaylaiskärki Darwin Núñez.

Núñez siirtyi Benficaan reilu vuosi sitten Almeríasta 24 miljoonan euron korvauksella. Hän on pelannut Benficassa 58 ottelua tehden niissä yhteensä 22 maalia ja syöttäen 14.

Syyskuun lopussa Núñez iski kaksi osumaa Barcelonan verkkoon, kun Benfica oli kotikentällään vahvempi maalein 3-0.

Otteillaan hän on herättänyt myös maanmiehensä, Barcelonan kaikkien aikojen kolmanneksi parhaan maalintekijän Luis Suárezin mielenkiinnon. Atlético Madridian nykyisin edustava Suärez suositteli nuorta urugyalaiskärkeä Barcelonalle tämäm pelatessa vielä Almerían kanssa Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

– Minulla on 15 vuoden kokemus kansainväliseltä tasolta, joten tiedän jutun jos toisenkin hyökkääjistä, sanoi Suárez BBC:n mukaan.

– Minä sanoin heille (Barcelonalle), että ”pitäkää häntä silmällä, hän on todella hyvä”.

Barcelona yrittikin hankkia Núñezin samana syksynä, kun Suárez siirtyi Atléticoon, mutta talousvaikeuksien kanssa paininut katalonialaisjätti jäi nuolemaan näppejään Benfican rikkoessa siirtoennätyksensä.

– Barcelona osoittikin vahvaa kiinnostusta Darwiniin. Me keskustelimme siitä, miten kauppa toteutettaisiin, mutta heillä oli vaikeaa jo silloin, ja se monimutkaisti asioita, kommentoi Almerían urheilutoimenjohtaja Joao Goncalves BBC:lle.

– Olen vakuuttunut, että hän olisi siirtynyt Barcelonaan, jos neuvottelut olisivat olleet heidän kannaltaan paremmassa ajankohdassa.

Barcelona – Benfica alkaa kello 22.00. Ottelu näkyy suorana C More Sport 1:ltä ja C Moren suoratoistopalvelusta.