Barcelona ja Espanyol kohtasivat toisensa lauantai-iltana kauden ensimmäisessä derbi barcelonìssa.

Barcelona voitti ottelun 1-0 ja nousi ainakin hetkellisesti sarjataulukossa kuudenneksi. Memphis Depay iski ottelun ainoan maalin rangaistuspotkusta.

Kyseessä oli Xavin ensimmäinen ottelu Barcelonan peräsimessä. Barcelona pelasi varsin vakuuttavan ja aktiivisen avausjakson. Barcelona prässäsi aggressiivisesti korkealta ja pelasi hyvin pallonhallintaan perustuvaa jalkapalloa. Espanyol sen sijaan puolusti tiiviisti syvältä. Barcelona onnistui luomaan avausjaksolla muutaman laadukkaan maalipaikan, mutta viimeistely-yritykset epäonnistuivat.

Espanyolin ykköstähti Raúl de Tomás sai avausjaksolla yhden maalipaikan, mutta laukaus kimposi Gerard Piquén jaloista maalin katolle.

Ottelun ainoa maali nähtiin heti toisen jakson alussa, kun Depay kaadettiin boksin sisällä. Hidastusten perusteella Espanyol-toppari Leandro Cabrera osui puhtaasti palloon, jonka jälkeen tilanteessa näytti olevan pieni kontakti. Tilanne tarkistettiin VAR:lta ja pallo vietiin pilkulle, eikä Depay epäonnistunut paikastaan.

Jos avausjakso oli Barcelonan, voi maalipaikkojen perusteella sanoa, että Espanyol oli jopa huomattavasti vaarallisempi toisella jaksolla. Hyvän alkukauden pelannut Espanyol kykeni luomaan viimeisen vartin aikana kolme loistavaa maalintekopaikkaa ja de Tomás sai pallon kahdesti tolppaankin. Lisäksi Landry Dimata pääsi puskemaan vapaasti maalin edustalta, mutta yritys viuhui ohi maalin.

Barcelona kohtaa tiistaina elintärkeässä Mestarien liigan ottelussa Benfican. Espanyolin kausi sen sijaan jatkuu ensi sunnuntaina, kun se kohtaa Real Sociedadin.