La Ligassa koettiin sunnuntaina kauden 2021-2022 neljäs valmentajanvaihdos. Levanten, Getafen ja Barcelonan lokakuisia potkupäätöksiä seurasi Elche, joka erotti toimestaan päävalmentajansa Fran Escriban.

Hieman erikoisen tapauksesta tekee se, että Escriba tiedotti potkuistaan itse. Elche hävisi sunnuntaina kotikentällään Real Betisille 0-3 – kaikkien maalien tultua jo ensimmäisellä puolituntisella – ja Escriba päätti lehdistötilaisuuden itsensä kannalta ikävään uutiseen.

– (Christian) Bragarnik (toim. huom. Elchen argentiinalainen omistaja) kertoi minulle irtisanomisestani. Olen pahoillani, että joudun lähtemään näin, sillä olen ylpeä saavutuksistani täällä, Escriba sanoi medialle.

– Seuran voi ostaa, mutta ihmisten rakkautta ei. Voin toivoa tälle seuralle vain hyvää.

– Puheenjohtaja ei ole huomioinut sitä, miten paljon olen tämän seuran hyväksi tehnyt. Hän on kuitenkin isäntä ja voi tehdä ne päätökset, jotka haluaa. Toivottavasti he osuvat oikeaan seuraajani valinnassa.

Elche on saanut 14 pelistään vain 11 pistettä, ja on putoamisviivan alapuolella. Viimeisistä kuudesta pelistä pisteitä on tullut vain kaksi.

56-vuotias Fran Escriba on lähtöisin Valenciasta ja on toiminut Elchen valmentajana kahteen otteeseen. Hän valmensi seuraa ensimmäisen kerran vuosina 2012-2015 ja nosti heti keväällä 2013 Elchen La Ligaan 24 vuoden poissaolon jälkeen. Välillä hän valmensi Getafea, Villarrealia ja Celta Vigoa, kunnes palasi Elcheen viime helmikuussa. Elche oli putoamiskurimuksessa, mutta säilyi sarjassa voitettuaan päätöskierroksella Athletic Bilbaon. Elchen pelaajabudjetti on yksi sarjan pienimmistä.

Copen mukaan yksi Elchen vaihtoehdoista Escriban seuraajaksi on omistaja Bragarnikin maanmies, Argentiinan entinen maajoukkuehyökkääjä Hernán Crespo. 46-vuotias Crespo jäi työttömäksi lokakuussa São Paulon valmentajan paikalta.

Christian Bragarnik tiene entre las opciones para sustituir a Fran Escribá a HERNÁN CRESPO.