Barcelona ja Espanyol iskevät yhteen lauantai-iltana Camp Noulla kauden ensimmäisessä derbi barceloníssa, eli Barcelonan derbyssä.

Kyseessä on Xavin ensimmäinen ottelu Barcelonan päävalmentajana. Joukkueet lähtevät derbyyn sensaatiomaisesti tasapisteistä, joka on hyvin harvinaista Kataloniassa. Kummatkin ovat keränneet alkukaudella 17 pistettä.

Xavi yllätti välittömästi nimettyään ensimmäisen avauskokoonpanonsa.

17-vuotias Ilias Akhomach, eli tutummin Ilias, on Barcelonan avauskokoonpanossa. Kyseessä on oikean laitahyökkääjän debyytti Barcelonan edustusjoukkueessa. Xavi totesi perjantaisessa lehdistötilaisuudessaan tarvitsevansa todennäköisesti puhdasta laitahyökkääjää ja sellainen on nostettava B-joukkueesta, sillä Ousmane Dembélé on loukkaantuneena. Ilias on tehnyt tällä kaudella kaksi maalia Barcelonan B-joukkueen riveissä.

Katso derbyn avauskokoonpanot twiittiupotuksista. Jos et näe twiittejä, katso ne täältä ja täältä.

Ottelu käynnistyy klo 22.00.