Espanjalla oli MM-karsinnoissa omat hankaluutensa, mutta lopulta se selviytyi lohkovoittajana suoraan Qatarissa pelattavaan lopputurnaukseen, kun Ruotsi kaatui päätöskierroksella Sevillassa 1-0 Álvaro Moratan tekemällä maalilla (lue lisää). Ottelun jälkeen helpottuneena medialle puhunut päävalmentaja Luis Enrique kertoi, kuinka koviksi paineet ehtivät karsintojen aikana kasvaa.

– Olemme enemmän kuin tyytyväisiä. Pelaajat uskoivat itseensä. Tämä on erinomainen joukkue. Minulla on mahtavia muistoja kaikista projektiin osallistuneesta, ja tämä saavutus kuuluu kaikille. Nyt olemme seuraavissa MM-kisoissa. Suuri paino on pudonnut harteiltani, Luis Enrique sanoi Teledeporten haastattelussa.

– Koin näissä peleissä suurempia paineita kuin EM-kisoissa. Yritimme työstää psykologista aspektia positiivisessa mielessä. Tänään pelaajat pelasivat todella hyvin. Toisella puoliajalla Ruotsi antoi meille enemmän tilaa ja onnistuimme luomaan paikkoja voittaaksemme pelin.

– Lopussa omistimme yleisölle kunniakierroksen. Olemme yksi maajoukkueista, joka kuuluu maailman parhaiden joukkoon.

Lehdistötilaisuudessa Luis Enrique palasi siihen, kuinka antaumuksella Espanja MM-kisapaikkaansa juhli.

– Tämä oli meille kuin olisimme voittaneet mestaruuden. Teki vaikutuksen tehdä se suurenmoisella stadionilla, jolla oli mahtava yleisö, joka auttoi meitä ensiminuutista lähtien. Ensimmäisen kerran huomasimme nauttivamme varauksetonta tukea heti alusta lähtien. Se tuntui todella hyvältä.

Luis Enrique tiedostaa, että noin vuoden päästä odottavat tulevien MM-kisojen pelaajavalinnat tulevat aiheuttamaan hänelle vielä paljon päänvaivaa.

– Meillä on ollut poissaoloja jokaisessa joukkueessamme, mutta toiset maajoukkuetason pelaajat ovat paikanneet niitä. Sinä päivänä, kun kaikki ovat pelikunnossa, saan infarktin, kun joudun valitsemaan joukkueen. On selvää, että meillä on 40 pelaajaa, jotka voisivat pelata MM-kisoissa.

[readmore from=Espanja]

– Menemme MM-kisoihin nuorella joukkueella ja toiveikkaina, ja luulen, että voimme olla yksi parhaista. Nuorten rinnalla meillä on Sergio Busquetsin ja Jordi Alban kaltaisia konkareita.

– Olen erityisen iloinen Gavin puolesta. Gavi pelasi omalla maallaan ja oli erinomainen. Hän on syntynyt jalkapalloilijaksi. Hän on 17-vuotias ja hänellä on mahtava ura edessään. Poika pelasi mahtavan ottelun. Dani Olmo osoitti myös olevansa hyvin tärkeä Espanjalle. Olen iloinen, että meidät kisoihin vieneen maaliin teki Álvaro Morata.

Lähde: AS