Espanja voitti sunnuntain myöhäisillassa Ruotsin kotonaan lukemin 1-0. Se riitti varmistamaan Luis Enriquen valmentamalle ryhmälle suoran MM-kisapaikan.

Kamppailun 86. minuutilla kotiyleisön riemu repesi. Dani Olmo jysäytti hurjan kaukolaukauksen, johon ruotsalaisvahti Robin Olsen vielä vaivoin ehti.

Hänen torjunnastaan pallo kimposi ylärimaan, josta kuin tarjottimella Juventuksen kärkipelaajalle Álvaro Moratalle.

Uransa aikaisiin maajoukkuetehoihin suhteutettuna kenties kohtuuttoman kovaa kritiikkiä viime vuosina saanut kärkipelaaja kohosi sankariksi.

Tunteiden purkaus ja helpotus näkyivät niin Moratan kuin muiden espanjalaisten tuuletuksissa. Osumaa seurannutta primitiivistä riemua seurasi hetki, joka sai varmasti monet hämmentymään.

Morata nähtiin vaihtopenkkinsä edustalla pitelemässä pientä keltaista tähteä. Hän nosti sen oikealla kädellään kohden yläilmoja.

AS:n mukaan kyseessä oli koskettava ele tai pikemmin kunnianosoitus nuorelle pojalle.

Miguel Ángel on 10-vuotias malagalaisnuorukainen ja parantumattomasti sairas. Hän oli vieraillut Espanjan maajoukkueen leirityksellä Las Rozasin tiloissa. Siellä hän tapasi sankarinsa eli Espanjan jalkapallomaajoukkueen.

Morata lähetti huipputärkeän maalinsa jälkeen terveiset Miguelille. Maali oli omistettu koko Espanjan kansalle, mutta ennen kaikkea hänelle.