Barcelona palkkasi hiljattain Xavin uudeksi päävalmentajakseen.

Xavi ehti valmentaa qatarilaista Al-Saddia noin kahden ja puolen vuoden ajan ennen paluutaan Barcelonaan.

Xavin kanssa Barcelonan edustusjoukkueessa pelannut Marc Muniesa pelaa qatarilaisessa Al-Arabissa. Al-Sadd ja Al-Arabi ovat dohalaisia seuroja, joten Muniesa ja Xavi olivat tekemisissä Qatarissa.

Sport haastatteli urallaan neljä ottelua Barcelonan edustusjoukkueessa pelannutta Muniesaa. Lehti kysyi häneltä, kuka Barcelonan edustusjoukkueen pelaaja onnistui vakuuttamaan Xavin television välityksellä.

– Katsoimme lukuisia otteluita yhdessä ja sanoisin, että Pedri on vakuuttanut hänet täysin. Ei ole normaalia, miten hyvin hän pelaa 18-vuotiaaksi. Gavi käy läpi samanlaista vaihetta. Ansu Fati on jo erityistapaus, koska hän on näistä nuorista pelaajista laadukkain, mutta silti keskikentän kolmikko Pedri-Gavi-Nico on hyvin laadukas. Olen ollut hyvin yllättynyt heidän peliesityksistään. Lisäksi on vielä Riqui Puig. Katsotaan, saako hän enemmän vastuuta Xavin alaisuudessa. Hänen on voitettava se vastuu ja osoitettava taitonsa. Häntä nuoremmat pelaajat ovat onnistuneet siinä ja myös Riquin on onnistuttava.

Muniesa ja Xavi katsoivat yhdessä Barcelonan otteluita Dohasta käsin. Muniesa muisti etenkin viime kevään Atlético-ottelun, joka päättyi tasapeliin. Atlético oli Barcelonan niskan päällä ja voitti muutamaa viikkoa myöhemmin La Ligan mestaruuden.

– Xavi kärsi viime kaudella samalla tavalla kuin muutkin Barcelonan kannattajat. Barcelona pelasi Atléticoa vastaan Camp Noulla La Ligan ratkaisuottelun. Atlético dominoi pelitapahtumia Camp Noulla ja se on jotain, mikä ei koskaan tapahdu, koska Atlético antaa yleensä vapaaehtoisesti pallon sinulle. Meidän oli voitettava se ottelu ja päädyimme tasapeliin. Katsoimme sen ottelun ja sanoimme, että tämä ei ole Barcelona. Barcelonan on etsittävä ja hallittava palloa. Tuollaiset peliesitykset tekevät Xavin epätoivoiseksi.

Lähde: Sport