Seuralegenda Xavi aloitti Barcelonan valmentajana virallisesti viime maanantaina. Muutoksia Barcelonan edustusjoukkueeseen pelaamiseen ja toimintaan ajetaan sisään pikkuhiljaa. Ensimmäinen ottelu, Barcelonan derby Espanyolia vastaan pelataan 20. marraskuuta, mutta jo sitä ennen Xavi on ilmoittanut toivovansa tiettyä kurinalaisuutta ja vaatimustasoa joukkueeseen.

Tämä vaatimus ei koske vain pelikenttää, vaan pätee myös kentän ulkopuolella. Xavi muun muassa kielsi entistä pelikaveriaan ja nykyistä valmennettavaansa Gerard Piquétä osallistumasta TV-ohjelmaan (lue uutinen).

Xavi ottaa ”ammattimaisuuden” konseptin tosissaan ja siksi hän vaatii pelaajiaan ”välttämästä sellaista käytöstä, joka asettaa pelaajan fyysisen hyvinvoinnin vaaraan”. Nyt Sport arvelee, että 22-vuotias Riqui Puig on rikkonut tätä määräystä.

Riqui Puig nähtiin maanantai-iltapäivänä ajelemassa sähköpotkulaudalla Barcelonan kaduilla. Ainakin Sport uskoo, että tämä rikkoo niitä vaatimuksia, joita Xavi pelaajiltaan odottaa. Lisäksi Puigin kerrotaan olleen lähellä törmätä jalkakäytävällä olleeseen ihmiseen. Se, että keskikenttäpelaaja ajoi jalkakäytävällä ja kuljetti sähköpotkulautansa kyydissä toista henkilöä, rikkoo myös Barcelonan liikennemääräyksiä.

[readmore from=Puig-Riqui]

Siitä Sport ei esitä arvailuja, tuleeko Puigille ajelustaan seuraamuksia Xavin tai jonkun muun taholta.

Riqui Puigia on pidetty jo melko pitkään yhtenä Barcelonan lupaavimmista La Masia -kasvateista. Puig ei ole kuitenkaan onnistunut nousemaan yhdenkään valmentajan luottopelaajaksi. Ronald Koemanin Barcelonassa hän pelasi tällä kaudella kuudessa ottelussa yhteensä 123 minuuttia.