Ranskalaistoppari Samuel Umtiti on ajautunut Barcelonassa täysin sivuraiteille. Viime vuosina useista loukkaantumista kärsinyt puolustaja on ollut terveenä ja pelikunnossa periaatteessa jo viime joulukuusta lähtien, mutta hän ei ole pelannut tällä kaudella vielä minuuttiakaan.

Nyt portugalilaistoimittaja Pedro Almeida kertoo, että Umtitille on vihdoin löytymässä uusi seura. Portugalin suurimpiin seuroihin lukeutuva Benfica haluaa tiettävästi lainata Umtitin tammikuun siirtoikkunassa. Sitä uutinen ei kerro, sisältyisikö lainapestiin myös osto-optio. Umtitin sopimus Barcelonan kanssa ulottuu kesään 2023.

Umtiti on istunut säännöllisesti Barcelonan vaihtopenkillä, mutta minuutteja ei ole herunut, sillä hän on pudonnut topparien nokkimisjärjestyksessä käytännössä kuudenneksi. Edellä ovat Ronald Araújo, Gerard Piqué, Eric García, usein laitapuolustajana pelaava Óscar Mingueza ja maanmies Clement Lenglet.

Umtiti on ollut pitkään kaupan, mutta ongelma siirtomarkkinoilla on ollut hänen korkea palkkansa. Kovin moni seura ei ole ollut halukas ottamaan palkkaa kontolleen miehen loukkaantumishistorian tuntien. Barcelonakin on kuitenkin pyrkinyt keventämään palkkakuormitustaan.

[readmore from=Umtiti-Samuel]

Benfican kanssa yhtälö voi kuitenkin toimia, sillä seura tarvitsee kipeästi uuden topparin 26-vuotiaan Lucas Verissimon loukkaannuttua. Brasilian maajoukkuepuolustaja sai viikonloppuna polven ristisidevamman ja on sivussa kentiltä ensi kesään asti. Umtitin lainaaminen voisi sopia tilanteeseen täydellisesti.

Almeida uskoo, että Benfican johto tulee esittämään Barcelonalle tarjouksen Umtitista, kun joukkueet kohtaavat Mestarien liigan viidennellä ottelukierroksella Camp Noulla 23. marraskuuta.

Lähde: AS