Valencia on noussut jo neljä kertaa tällä kaudella ottelun lopussa tappioasemasta tasoihin (lue lisää). Mikä komeinta, jo kahdesti – lokakuussa Mallorcaa vastaan sekä sunnuntaina Atlético Madridia vastaan – Valencia on noussut lisäajalla tasoihin jopa kahden maalin takaa-ajoasemasta.

Huimasta noususta huolimatta Valencian valmentajan José Bordalásin riemu oli hyvin hillittyä. Sen sijaan, että Bordalás olisi juhlinut haastattelussa lopun kahta maalia, hän keskittyi pikemminkin siihen, missä Valencialla on parannettavaa. Lepakot on joutunut takaa-ajajaksi aika usein eikä puolustus pidä siten, miten toivoisi.

– On totta, etteivät pelaajien päät painuneet odottamattomien takaiskujen takia. Ensimmäisen puoliajan ainoasta virheestämme Luis Suárez teki maalin, ja toisen jakson aloitimme hyvin tasoittamalla pelin, Bordalás aloitti pelin analysoinnin medialle.

– Joukkue näyttää siltä, miltä haluankin, mutta en ole kaikkeen tyytyväinen. Emme saisi päästää maaleja, joita päästämme. On arvokas juttu pelata tasapeli Atléticoa vastaan, ja onnittelen pelaajia siitä. Olisin kuitenkin pitänyt toisenlaisesta käsikirjoituksesta, sillä ensimmäisen ja toisen maalin olisi voinut välttää.

– Kyllä, joukkueen nousu oli komea. Se ei luovuttanut, vaan pelasi loppuun asti. Sen pitäisi kuitenkin olla juonena alusta lähtien. Emme voi alkaa reagoida vasta kun köysi on jo kaulallamme. Koimme saman jo, kun pelastimme pisteen Mallorcaa vastaan. Meidän täytyy parantaa työntekoamme.

Valencian taistelutahto on tuonut sille pisteitä, mutta joukkueen ongelmakohta on helppo löytää sarjataulukostakin. Ainoastaan putoamisviivan alla oleva Levante on nimittäin päästänyt sarjassa sitä enemmän maaleja, 25 kappaletta. Valencialla on soinut omissa 13 ottelussa 20 kertaa.

– Onnittelin poikia heidän ponnistuksistaan ja tasapelistä, mutta emme voi kerätä kokemuksia vuosien ajan. Tämä on La Liga. Emme voi päästää 20 maalia, se on mieletön määrä.

– Jos emme tuki vuotoja, meille tulee käymään huonosti. Meidän pitää olla realisteja ja parantaa selvästi.

[readmore from=Valencia]

– Meille on käynyt jo monissa peleissä samoin. Olemme päästäneet paljon maaleja ensiminuuteilla, ja meidän on ollut pakko reagoida. Siinä mielessä en ole tyytyväinen. Asenteen pitää olla kunnossa alusta lähtien. Tätä meidän täytyy parantaa maaottelutauon aikana, Bordalás naulasi.

Valmentaja aikoo pitää myös huolen siitä, ettei tasapeli hallitsevaa mestaria vastaan anna syytä leijumiseen.

– Jos pidämme itseämme erittäin hyvinä, koska pelasimme tasan Atletia vastaan, olemme väärällä tiellä ja teemme virheen. Emme saa huijata itseämme. Meidän pitää olla nöyriä, jotta tiedämme, mitä teemme hyvin ja mitä meidän pitää parantaa.

Lähde: AS