Barcelonan edustusjoukkuetta vuodet 2008-12 hyvin menestyksekkäästi valmentanut Pep Guardiola oli maanantaina paikan päällä Camp Noulla, kun Xavi esiteltiin joukkueen uutena päävalmentajana.

Guardiola pelasi Xavin kanssa yhdessä Barcelonassa ja toimi hänen valmentajanaan Barcelonan todellisina menestysvuosina, kun Guardiolan miehistö voitti käytännössä kaiken mahdollisen useampaan otteeseen.

Manchester Cityä yli viiden vuoden ajan valmentanut Guardiola on vakuuttunut siitä, että Xavin valinta Barcelonan uudeksi päävalmentajaksi oli oikea päätös.

– Jos Joan Laporta (Barcelonan puheenjohtaja) ja seurajohto ovat valinneet Xavin, johtuu se siitä, että sillä valinnalla oli miljoonia hyviä syitä ja vain vähän huonoja. Xavi tuntee Barcelonan ja tuo seuraan positiivista energiaa. Hän parantaa joukkueen tilannetta näkemyksensä ja sitoutumisensa avulla.

[readmore from=Xavi]

Katalonialaismedia on kuvaillut Xavia jo uudeksi Guardiolaksi, mutta Guardiolan mielestä Xavin ei suinkaan pidä olla uusi guardiola.

– Xavin ei tarvitse olla minun manttelinperijä, eikä kenenkään muunkaan. Xavin on oltava oma itsensä. Hän tekee päätökset. Eivät muut. Xavi tuntee seuran ja olen vakuuttunut siitä, että hän tuo todella positiivista energiaa. Xavi näkee aina asioiden hyvät puolet. Hän nostaa varmasti Barcelonan nykyisestä tilanteesta sitoutumisella ja työnteollaan.

Lähde: AS