Barcelonan taloustilanne on tunnetusti hyvin vaikea, mutta mihin tahansa ei Joan Laportan nykyisin vetämä seurajohto silti suostu. El Nacional kertoo uutistoimisto EFE:n tietoihin perustuen, että Barcelona on kieltäytynyt useista rahakkaista sponsorisopimuksista, vaikka rahan tarve onkin suuri. Barcelonan pelipaitojen pääsponsori on vaihtumassa ensi kaudeksi, sillä yhteistyö paidan rintamuksessa komeilevan Rakutenin kanssa päättyy.

Laportan johtokunnan kerrotaan kieltäytyneen kolmesta mahdollisesta pääsponsorisopimuksesta. Kaksi tarjousta seuralle teki kryprovaluuttayritys Crypto Exchange. Viimeisin tarjous oli 70 miljoonaa euroa kaudessa sekä 20 prosentin bonus miesten edustusjoukkueen menestyksestä riippuen. Crypto Exchange on yksi maailman kolmesta suurimmasta toimijasta alallaan, mutta Barcelona kieltäytyi ehdotuksesta, koska suhtautuminen kryptovaluuttabisnekseen on yleisesti ottaen ristiriitaista.

Toinen kariutunut yhteistyösopimus koski intialaista verkkokoulutusyritystä. Kovin kaukana toisistaan osapuolet eivät olleet. Yritys tarjosi Barcelonalle 58 miljoonaa sekä 15 prosentin bonusmahdollisuutta, kun Barcelona halusi vähintään suoran 60 miljoonan korvauksen. Keskusteluja käytiin ennen kesää, mutta yritys vetäytyi lopulta neuvotteluista, kun Lionel Messi jätti Barcelonan ja siirtyi PSG:hen.

Kaikkein rahakkaimman tarjouksen Barcelona sai tiettävästi Saudi-Arabiasta. Saudiarabialainen sijoitusyhtiö tarjosi seuralle huimaa yli sadan miljoonan euron summaa per kausi. Neuvottelut aloitettiin jo yli kaksi vuotta sitten, Josep Maria Bartomeun toimiessa yhä Barcelonan puheenjohtajana.

[readmore from=Rakuten]

Moinen rahakas yhteistyösopimus tekisi Barcelonalle taloudellisesti todella hyvää, mutta sillekin sanottiin ei, pitkälti eettisistä arvoista johtuen. Barcelona sitoutui edellisessä jäsenkokouksessaan laatimassaan linjauksessa sukupuoleen perustuvan syrjinnän, homofobian, seksimin ja rasismin vastaiseen taisteluun, eikä saudiarabialaisen pääsponsorin katsottu tukevan näitä arvoja.

Barcelonan velkataakan vahvistettiin muutama viikko sitten olevan 1 350 miljoonaa euroa. Kauden 2020-2021 tappiot puolestaan ylsivät 481 miljoonaan euroon. Rakutenille tarvittaisiin pääsponsorina maksukykyinen ja -haluinen seuraaja, mutta juuri nyt pöydällä ei ole ainuttakaan seurajohtoa tyydyttävää tarjousta.