Barcelona antoi tällä viikolla kenkää Ronald Koemanille ja nimitti Sergi Barjuánin seuran väliaikaiseksi valmentajaksi.

Barcelonan kakkosjoukkueen päävalmentajana alkukauden aikana toiminut Barjuán luotsaa katalonialaisjättiä ainakin viikonlopun kotiottelussa Alavésia vastaan. Se voi hyvin jäädä hänen ainoaksi otteluksi, sillä seuralegenda Xavi Hernández ollaan hyvinkin pian nimittämässä seuran uudeksi päävalmentajaksi.

41-vuotias Xavi lopetti pelaajauransa kesällä 2019 ja ryhtyi välittömästi qatarilaisseura Al-Sadd SC:n päävalmentajaksi. Espanjalainen on luotsannut seuraa reilut kaksi vuotta ja voittanut sinä aikana peräti seitsemän pystiä.

[readmore from=Barcelona]

Barcelonaa menestyksekkäästi vuosina 2008-12 luotsannut Pep Guardiola uskoo, että Xavi on ”enemmän kuin valmis” ottamaan ohjat Blaugranasta.

– Ensinnäkään en tiedä mitä tapahtuu. Heillä on nyt väliaikaisvalmentaja ja toivotan hänelle onnea, Guardiola sanoi perjantaina.

– Mutta jos niin tapahtuu, että Xavi nimitetään päävalmentajaksi, minulla ei ole epäilystäkään siitä, etteikö hän olisi valmis siihen työhön. Hän tuntee ympäristön, joka on todella tärkeää. Hän tuntee pelin ja hänellä on intohimoa. Lisäksi hänellä on nyt enemmän kokemusta kuin minulla [ennen Barcan päävalmentajapestiä]. Jos Xavi on seuraava päävalmentaja, toivon hänelle kaikkea hyvää ja toivottavasti joukkue palaa askel askeleelta kohti huippua.