Ballon d’Orin äänestys päättyi maanantain ja tiistain välisenä yönä. Voittaja julkaistaan marraskuun lopussa.

Leo Messi on palkinnon voittajasuosikki.

Atléticoa nykyään edustava ja Messin kanssa kuuden vuoden ajan Barcelonassa pelannut Luis Suárez toivoo ystävänsä voittavan palkinnon.

Kyseessä olisi Messille uran seitsemäs Ballon d’Orin voitto.

– Mielestäni Messi ansaitsee Ballon d’Orin, koska hänen vuosi henkilökohtaisella tasolla on ollut uskomaton, vaikka hän voitti ainoastaan Copan Barcelonassa. Messi pelaa upeaa vuotta ja oli La Ligan maali- ja syöttöpörssin kärkinimi. Lisäksi hän voitti Copa Américan ja oli sielläkin maali- ja syöttöpörssin ykkönen. Nämä saavutukset antavat vain enemmän ja enemmän syitä Ballon d’Orin voittamiselle.

Suárezin mielestä voittajaa valitessa olisi kiinnitettävä enemmän huomiota pelaajan koko uraan kuin yhteen vuoteen.

– Ballon d’Or on palkinto, jonka hän ansaitsee voittaa sen vuoksi, mitä hän on voittanut pelaajana. On muistettava, miten vaikea on pysyä tuollaisella tasolla vuodesta toiseen noin pitkään. Se on melkein mahdotonta. Mielestäni Ballon d’Orissa ei pitäisi pelkästään katsoa sitä, mitä pelaaja on saavuttanut yhden vuoden aikana. Pitäisi ennemmin katsoa, millainen pelaaja on kyseessä ja mitä hän on tehnyt vuosien saatossa. Messillä ei ole vastusta, Suárez vakuutti Olén haastattelussa.

Messi on pelannut tänä vuonna 50 ottelussa, joissa on syntynyt yhteensä 40 maalia ja 14 maalisyöttöä.

Lähde: Invictos