La Ligassa pelattiin tiistaina kolme ottelua, joista värikkäimmäksi ja runsasmaalisimmaksi kohosi kaikkein myöhäisin, Villarreal-Cádiz. Maaleja ottelussa nähtiin yhteensä kuusi, kolme molemmilta joukkueilta.

Suurimmat otsikot varasti tällä kertaa vierasjoukkue Cádizin hondurasilaishyökkääjä Choco Lozano. Lozano teki maalit pelin 14. minuutilla, avausjakson lisäajalla ja 52. minuutilla näyttäen jo vievän joukkueensa voittoon.

Lozanon hattutemppu oli kahdessakin mielessä historian toinen: se oli toinen Cádizin pelaajan tekemä hattutemppu La Ligassa (ensimmäisen teki Mágico González vuonna 1986) sekä toinen hondurasilaisen hatullinen samassa sarjassa. Nyt 63-vuotiaan Mágico Gonzálezin kotimaa oli El Salvador, joten Cádizilla on hyvä kokemuksia keskiamerikkalaisista pelaajista.

Maanmiehistä ensimmäisenä asialle ehti viime vuonna edesmennyt José ”Macho” Figueroa, joka teki Real Murcialle kolme maalia ottelussa Málagaa vastaan vuonna 1984. Anthony ”Choco” Lozano siis syntyi vasta vuosia näiden hattutemppujen jälkeen.

Pedro Martin

@pedritonumeros
1-3 Villarreal-Cádiz Minuto 52. Otro gol de Lozano.

Es el segundo jugador del Cádiz que marca 3 goles en un partido de Primera.

El primero fue Mágico González ante el Racing en 1986.

Pedro Martin

@pedritonumeros
Tripletes de hondureños en Primera:
Figueroa con el Murcia al CD Málaga en 1984
Lozano con el Cádiz en Villarreal en 2021

Choco Lozanon juhlat vesittyivät kuitenkin ottelun lisäajan 5. minuutilla, kun Villarrealin alkukauden valopilkku ja yksi koko sarjan suurimmista yllättäjistä, Arnaut Danjuma tasoitti loppunumeroiksi 3-3. Maali oli Bournemouthista täksi kaudeksi Villarrealiin siirtyneelle hollantilaislaiturille jo kauden viides (yhdeksässä ottelussa). Sillä määrällä hän on La Ligan maalitilastossa jaetulla viidennellä sijalla.

Vaikka Villarreal tappiolta välttyikin, oli kolmas peräkkäinen voitoton ottelu La Ligassa sille pettymys. Mestarien liigaakin pelaava joukkue on saanut kymmenestä pelistään vain 12 pistettä ja löytyy sarjataulukosta vasta sijalta 12.

Villarrealin muista maaleista vastasivat Pau Torres ja Boulaye Dia.

Tiistain muissa otteluissa Alavés voitti Elchen 1-0 ja Espanyol ja Athletic Bilbao pelasivat 1-1-tasapelin. Alavésin toinen peräkkäinen voitto nosti sen putoamisviivan yläpuolelle. Elchen valmentaja Fran Escribasta tuli puolestaan seurahistorian eniten La Liga -otteluita valmentanut valmentaja (104 ottelua).

Barcelonassa Raúl de Tomas teki rankkarista jo kauden kuudennen maalinsa nousten maalitilaston jaetulle kakkossijalle. Maaleista viisi on ollut ottelujen avausmaaleja. Lisäajalla De Tomas sai kuitenkin suoran punaisen nujakoinnistaan Yeray Álvarezin kanssa, ja niinpä Espanyol saa tulla toimeen seuraavassa ottelussaan Getafea vastaan ilman yli puolet kauden maaleistaan tehnyttä De Tomasia.

Pedro Martin

@pedritonumeros
3-3 Villarreal-Cádiz Minuto 95. Gol de Danjuma.

Máximos goleadores en esta Liga:
9 Benzema
6 Suárez, Oyarzábal y De Tomás
5 Vinícius, Willian José y DANJUMA

Athleticin maalivahti Unai Simónille ottelu oli sadas virallinen peli baskiseuran maalilla.