Barcelona ja Real Madrid iskevät sunnuntaina yhteen kauden ensimmäisessä el Clásicossa.

Madridilaislehti AS haastatteli Michael Laudrupia ennen Clásicoa. Laudrup edusti pelaajaurallaan Barcelonaa ja Real Madridia.

Laudrupilta kysyttiin mielipidettä Ronald Koemanin tilanteesta. Kaksikko pelasi samaan aikaan Barcelonassa 90-luvulla.

– Näen Koemanin kärsivän, mutta hän tiesi sen olevan mahdollista siirtyessään Barcelonan peräsimeen. Hän saapui seuraan vaikealla hetkellä. Koeman tiesi siirtyvänsä seuraan, joka on täynnä ongelmia. Siellä on talousvaikeuksia, puheenjohtaja on vaihtunut, Leo Messi lähti ja Koemanin tulevaisuus on ollut kysymysmerkkejä täynnä, Laudrup luetteli.

Tanskalaislegenda kertoi rehellisen mielipiteensä el Clásicosta – ei odota ottelusta jalkapallojuhlaa: ”Ei voi verrata..”

Lehti vertasi Laudrupia Karim Benzemaan, mutta tanskalaislegendan mielestä Benzema on huomattavasti monipuolisempi pelaaja.

[readmore from=El-Clasico]

– En ole koskaan halunnut verrata itseäni muihin pelaajiin, mutta Benzema on minua parempi maalintekijä. Aluksi Benzemaa kritisoitiin siitä, miten hän ei tee riittävästi maaleja, mutta hän on ollut aina tärkeä pelaaja joukkuetovereilleen ja otti maalintekijän roolin Cristiano Ronaldon lähdettyä. Nyt hän on yksi Euroopan parhaista kärjistä Robert Lewandowskin kanssa. He tekevät kaudessa aina tietyn verran maaleja ja joukkueet voivat luottaa heihin.

Laudrupin mielestä Benzemalla on liikaa vastuuta Real Madridin hyökkäyspelissä.

– Benzema toki osallistuu enemmän itse peliin, se on totta. Hän siirtyy laidoille, saapuu alemmas hakemaan palloa ja menee ohi 1v1 -tilanteissa. Benzema joutuu tekemään paljon enemmän asioita, sillä hänen joukkuetoverit eivät ole olleet pelikunnossa. Kaikki on Benzeman harteilla.

Barcelonan ja Real Madridin välinen kamppailu käynnistyy klo 17.15.