Barcelona ja Real Madrid iskevät yhteen sunnuntaina kauden ensimmäisessä el Clásicossa. Barcelona isännöi Real Madridia Camp Noulla.

Tanskalaislegenda Michael Laudrup kuuluu harvinaiseen joukkoon pelaajia, jotka edusti pelaajaurallaan niin Barcelonaa kuin Real Madridiakin.

Laudrup pelasi Barcelonassa vuodet 1989-1994 voittaen muun muassa neljästi La Ligan mestaruuden. Real Madridissa Laudrup pelasi vuodet 1994-96 ja tanskalainen kruunattiin myös Espanjan pääkaupungissa La Ligan mestariksi.

AS haastatteli Laudrupia sunnuntaisen Clásicon alla. Laudrupin mielestä sunnuntaista Clásicoa on varsin turha verrata menneisyyden Clásicoihin. Laudrup viittasi kommenteillaan siihen, miten Real Madrid ja Barcelona ovat menettäneet Cristiano Ronaldon ja Leo Messin kaltaisia pelaajia.

– Jalkapalloilullisesti sunnuntain Clásicoa ei voi verrata viimeisen 10-12 vuoden Clásicoihin. Ne olivat erilaisia ja laadukkaampia joukkueita. Lisäksi niissä joukkueissa pelasi Messin ja Ronaldon kaltaisia pelaajia. Ronaldon ja Messin välinen mittelö oli ottelu ottelun sisällä. Odotit aina näkeväsi jotain erityistä. Tällä kertaa minun on sanottava, etten odota teknisesti laadukasta ottelua. Sen sanominen sattuu minua, koska olemme tottuneet erilaisiin lähtökohtiin, mutta sellaista se on, Laudrup totesi.

[readmore from=El-Clasico]

Ansu Fati palasi syyskuussa pelikentille oltuaan vajaan vuoden sivussa pelikentiltä vakavan polvivamman vuoksi. Laudrupin mukaan 18-vuotiaan Fatin kanssa on edettävä askel kerrallaan, eikä suinkaan hätiköitävä. Laudrup ei pidä siitä, millaiset paineet ja odotukset Fatin harteille on asetettu.

– Fati on hyvin nuori pelaaja. Olen hieman pelästynyt nähdessäni, miten paljon ihmiset odottavat häneltä. Ymmärrän, miten jalkapallobisnes toimii, mutta pelkään sitä, miten nopealla aikataululla Barcelonan kannattajat haluavat Fatista Messin korvaajan. Säikähdän, kun ihmiset vaativat Fatia olemaan joukkueen tärkein pelaaja. Hän on vielä niin nuori ja hän on kärsinyt isoista loukkaantumisista. Fatin kanssa on edettävä askel kerrallaan. Barcelonalla on ollut niin paljon ongelmia, että he etsivät jotain positiivista ja nyt Fati palasi.

El Clásico käynnistyy sunnuntaina klo 17.15.